A legmélyebb öröm és a belső átalakulás

A legmélyebb, legtisztább öröm a belső lényeged, a Téged mozgató tapasztalatok átéléséből és megértéséből fakad. Nézzük meg, hogyan is néz ez ki a külvilágban.

Az érzékszerveid általi és az érzékeken túli észlelés tudatos vagy nem tudatos(ösztönös) megélésekor tehát, ha bármilyen anyaggal kapcsolatba kerülsz a három szinten, látás, hallás, tapintás, ízlelés és szaglás révén (1. szint) vagy egyszerűen érzések és gondolatok szintjén (2., 3. szint= érzékeken túli észlelés), megmerítkezel az általuk közvetített élményekben. (Szép látvány, finom étel, kellemes zene, megnyugtató vagy éppen érdekes új gondolat, az érzések végtelen skálája stb...) Ezek az élmények a bennük rejlő sokszínű lehetőségek által teljesen szimplán ÖRÖMET okoznak.

Ez az alapélmény az, ami a tudásvágyat tovább generálja, akként, hogy tudni akarod majd mire jó ez még Neked!

Nem csak szép, finom és kellemes, hanem hatással van rád (ahogyan Te is rá). Ha már hatással van Rád, akkor ösztönös, vagy tudatos szinten, de használni fogod, próbálgatni, ahogyan a gyerekek, amikor a világgal ismerkednek. És amilyen kíváncsi vagy, folyton keresgélni fogod, és ellenőrizgetni, hogy amit már tudsz, az más körülmények között is működik-e.

Ez milliónyi információ, ezért egy idő után megtanulsz ráhagyatkozni a valamikor régen megtanult, szerzett és öröklött mintáidra. Azaz ösztöneidre, a belső tudásodra, amit az érzékszervi és érzéken túli ismeretszerzés már megtanított Neked.


Természetesen közben hibázol is, mert hatalmas mennyiségű az információanyag, és ahogyan azt a korábbi bejegyzésben tárgyaltuk, folytonos változásban és kölcsönhatásban van, akkor is, ha azt az érzékszerveiddel nem észleled. Ezért szelektálni, azaz elengedni, megszüntetni fogsz az aktuális szükségleteid és időszakod szerint, kiüríted magad, hogy újat fogadhass be. Ezek a szavak mind az elmúlás, átalakulás az úgy nevezett "kis halál" szinonimái.

Az átalakulásról

Amikor valami a kölcsönhatások által átalakul bármi mássá, az változás. De ugyanakkor teljes, vagy részleges megszűnése, halála is annak a korábban létező valaminek. Ebben az olvasatban a "halál" az élet fennmaradásához szükséges változást jelenti. Csak gondolj a tápanyag felvételre és a tápanyag hasznosítási folyamatokra!

(Pld. egy növény fotoszintézise, emberi étkezés, egy hangulat, ami jön-megy, egy gondolat, egy érzés ami elindít benned valamit stb...)

Szóval mindaz, ami már van vagy volt, hagy egy lenyomatot (a saját vázát), mielőtt elmúlik, azaz átalakul. Elvégzi a csak rá jellemző feladatát/rendeltetését, beindít egy folyamatot, hagy egy nyomot, majd megszűnik a régi formájában és tovább él egy újban.