Sertéshússal töltött vöröshagyma füstölt sajttal

A sovány sertéshúst ledaráljuk, hozzáadjuk a pirított hagymát, az áztatott, jól kinyomkodott zsemlét és a tojást. Sóval, őrölt borssal, vágott zöldpetrezselyemmel

vöröshagyma
8 db
zsír 5 dkg
sertéshús 25 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
zöldpetrezselyem 1/2 cs.
vaj 3 dkg
Pannónia sajt 12 dkg
őrölt bors, só

Elkészítése:
Közepes nagyságú vöröshagymákat válogatunk, megtisztítjuk őket és egy 1 cm-es lapot levágunk. Belsejüket kivájjuk, hogy a hagymák tölthetőek legyenek. A leeső hagymadarabokat apróra vágjuk, majd kevés zsírban aranysárgára pirítjuk. A sovány sertéshúst ledaráljuk, hozzáadjuk a pirított hagymát, az áztatott, jól kinyomkodott zsemlét és a tojást. Sóval, őrölt borssal, vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Jól összedolgozzuk és betöltjük a vöröshagymákba. Egy kisebb tepsit kivajazunk, beletesszük a hagymákat és egy kevés vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük és közepes hőmérsékletű sütőben megpároljuk. Amikor a hagyma megpuhult, a fóliát eltávolítjuk és a tetejét gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal. Visszatoljuk a sütőbe és a sajtot szép pirosra sütjük a tetején. Burgonyapürével, vagy párolt rizzsel körítjük