Megcsalt a párom

Manapság alig lehet ismerni olyan házasságot vagy hosszú távú párkapcsolatot, ahol ne történt volna megcsalás. Mai világunkban a hűség egy nagyon nehezen vállalható erény, vagy erkölcsi magatartási forma. A megcsalt fél egy nagyon durva lelki krízisen megy keresztül.

Az alábbi levél részleteket abban tudnak segíteni neked, hogyha kiderül számodra, hogy a párod megcsalt, vagy lebukott milyen első reakcióid lehetnek:
Természetes, hogy felmerül benned a kérdés: normális-e amit érzek?

Tudnod kell, hogy ilyenkor minden reakció teljesen normális, mivel a váratlanul ért szembesülés a megcsalással veszteségek lavináját indítja el benned.


Megrendül az önmagadról, a házasságodról a párodról alkotott képed. Amit eddig biztonságosnak és kontrolláltnak éreztél, most hirtelen tovaszáll. Érzelmi hullámzások kerítenek hatalmába, egyik pillanatban még úgy érzed ezen simán túllendültök és minden megoldható, a másik pillanatban pedig a pokolba kívánnád és teljesen összeomlasz.

Ezek az érzések, hangulati ingadozások és bizonytalanságok a megcsalás után teljesen rendben vannak, hiszem a megcsalás ténye, főleg ha évekig tartó viszonyra derült fény nagy krízist okoz.