Szent játék - Te mennyit tiltottál le a nőiségedből?

Soha, egy férfi sem fogja bevallani, de az a férfi, aki szeret, a Nő tanácsait követi mindenben. Amikor egy neves cég átfogó vezetői kutatást végzett a magyar cégvezetők döntéshozási szokásaikról 2009-ben, akkor azt találták, hogy a csúcsvezetők valójában annak alapján döntenek, amit életük párja mond nekik. Nincs kivétel!

Utána már csak az kérdés, hogyan leszel valakinek az élete párja, ugye.
Először kicsit nézzük meg a nüanszokat. Az apróságokat. Sokszor abba sem gondolunk bele, hogy a barna szín, amit férfiasnak gondolunk és legférfiasabb színként szoktuk aposztrofálni, valójában, nagyon helyesen, a szolgálat színe, mert a férfi valódi funkciója a szolgálat. És nem, nem a nőt szolgálják, hanem a nőn keresztül a közösséget, de a közösség irányítása mindig is női feladat volt. 
 
Mennyi hatalmad van? 
Mennyi hatalmad van a férfi fölött? Ha a férfi nem akarja veled tölteni minden szabad idejét, akkor a nőiességed nemlétbe utasított minőség. Élettelen és tökéletes guminők és robotnők világa lettünk. 
 
A világ kezdete óta semmiről sem hangzott el annyi bugyutaság mint éppen a szerelemről és tudni szeretnénk azt a titkot, amitől ez szépen működik: szeretnénk kontrollba kerülni. A szerelemmel kapcsolatos ilyen elvárást bizony fel kell adni, de ami legalább annyira csodálatos, mint a szerelem, az az a tudás, amellyel nők csoportjai is rendelkeztek a világtörténelem folyamán, akik tudták, hogyan érjék el, hogy a férfiak nekik dolgozzanak és ez viszont nem megtanulhatatlan. Kénytelenek vagyunk viszont először a munkát magunkon kezdeni.  Sürgősen. Kezdve ott, hogy megértjük, mennyit árultunk el mindebből az örökségből.

Hogyan kell meghódítani egy férfit? 
Bizony annak is elfelejtettük az alapelemeit, hogyan kell meghódítani egy férfit, ezért a királynői rang helyett a szolgálólány szerepébe feküdtünk bele, mert elhittünk néhány hazugságot és saját magunk mondtunk le az erőnkről és hatalmunkról.  Mostanra annyira eltolódtak az arányok — hiszen fenekestül egy szűklátókörű férfiszempontú világ darál be bennünket pont úgy, ahogy a férfiakat is és ahhoz, hogy visszakerüljünk a helyünkre, a megfelelő erőtérbe —, most már nem akármilyen közönséges erővel és tudatossággal kell rendelkeznünk.  Egy aforizma szerint, ahhoz, hogy egy nőt feleannyira elismerjenek mint egy férfit, kétszer annyit és kétszer olyan jól kell dolgoznia, szerencsére ez nem különösebben nehéz. Csakhogy: nekünk nem az a dolgunk, hogy a férfiakkal versengjünk. 
 
Mennyi a mai nőiesség ereje? 
Fontos lenne újrakötődnünk nőiségünkhöz, ehhez viszont tisztáznunk kell, mit élünk meg belőle, mennyire kötődünk nőiségünk a történelmi kontinuitásához, a nőiség ősi szerepeihez, a forrás angyalához (nem tudok rá jobb jelölőfogalmat), a gyógyítóhoz, az ősanyához, az istenekkel való egyesülés létalakjához, amelyek mind egy-egy aspektusát képviselik csak mindannak, amiért a nőiség egyáltalán van. A mai nőiségünknek nincsen ereje. A globalizációnak hála sokan beálltak abba a versenybe, ami folyamatos tökéletesség elérhetetlen hajszájába tolja a nőket. 
 
A nőiség elárulása
A sokféle szerep, a munkahelyi, otthoni, családi elvárások, társadalmi elvárások, régiós deficitek még hozzátesznek ahhoz, hogy megbéklyózzák a női energiát. Nagy cégek HR-sei nem fogják bevallani, de tudatosan manipulálják a női energiát és a férficélok szolgálatába állítják őket, ez a nőiség elárulása. Használják és prostituálják a női vonzerőt, de rosszra és egyetlen pillanatra sem engedik játéktérhez, pontosan azért, mert tudják, a tűzzel játszanak, ez egy hatalmas erő. De hogyan sikerült ennyire félrevezetni a nőket azzal kapcsolatban, hogy ők valójában kicsodák?
 
Ne legyünk tévedésben. Ez az energia hatalmas teremtő energia. Teljesen tudatos, amikor nővédelmi szakértőnek, ombudsmannek férfit jelölnek ki, minden, ami a tekintélyelvű hatalom megszilárdítására vonatkozik, azt férfira bízzák, aki mint egy jó katona, utolsó betűig követni fogja a parancsot. 


 
Gonosz erők tévedése? 
Itt most mondhatná valaki, itt ellentmondás van, hiszen ha a csúcsvezetők a feleségeikre és asszonyaikra hallgatnak, akkor miért nincsen nagyobb tere a nőknek? Mert mi magunk felejtettük el, hogy hol van a nőiség helye. Mi magunk ártottunk magunknak ennyit. Delejes álomba merültünk és nem vettük észre, hogy gonosz erők megkötik teremtő erőnket és mételyező álmokat adunk tovább. 
Hogy áll helyre a béke?
Mi történik akkor, ha úgy döntünk, meggyógyítjuk magunkat, ignoráljuk az összes elvárásból fakadó nyomást és saját belső természetünket követve megkeressük a hozzáférést ahhoz a csodálatos női teremtő energiához, amellyel mindannyian rendelkezünk? És mi történik akkor, ha a jó katonák a közösséget szolgáló bölcsesség szerint munkálkodnak? Helyreáll a béke. 
De itt a nagy titok. Mert bizony annyira elbűvölni a jó katonákat, hogy az egyetlen parancs, amit követnek, az a mienk legyen, az megköveteli tőlünk, hogy nőiségünk minden rétegével a legmélyebben kapcsolódjunk. 
 
Tudod-e, hogyan kell jó nőnek lenni? 
Úgy értem olyan nőnek, aki birtokában van a nőiség teremtő energiájának, de nem visszaél vele, hanem jól él vele? Nemrégiben egy család közelében éltem, ahol az egyik családtag haldoklott. A hátramaradó családban egy lány volt, egy testes, de bájos arcú nő, akit körülvettek a férfiak, a férje, a bátyja és a fia. És minden férfi ennek a milói Vénusznak az utasításait teljesítette, a nő folyamatosan kizárólag azon dolgozott, hogy munkát adjon nekik. Teljesen látszott, hogy ebben a rendben mindannyian elégedettek és egymásért vannak, egymást szolgálják. És itt a lényeg, ezért van értelme ezzel foglalkozni: mert az egymást szolgáló rendnek a nő a kulcsa. Ezért kell, hogy saját magunk forrásához visszakerüljünk. 

Jó lenne, ha megosztanánk a tapasztalatainkat arról is, megtapasztaltad-e már életedben a jól működő teremtő erőt, láttad-e, megélted-e. 
 
Hogy legyen egymást szolgáló rend és béke.