Gesztenyés keksztekercs

Tipikus süti-sütő idő: kora ősz, eső, hűvös! Kell egy kis édesség ezen a hétvégén! De azért olyan legyen, amit minél egyszerűbben, minél gyorsabban elő lehet állítani!

A régi hagyományok szerint a családban általában csak hétvégente volt édesség. És ha már itt a hétvége, de nem tudjuk mit is süssünk, vagy csak egyszerűen nincs kedvünk semmi bonyolutba belekezdeni, akkor ez a te kedvenced lesz. A bonyolult alatt olyat értek, ahol mondjuk 3 külön tésztát kell sütni és a krémekkel összeragasztani, majd várni hogy megpuhuljon, nos akkor ez tuti hogy a te recepted lesz. Hamar megvan a tészta és a krém is, csak feltekered elteszed a hűtőbe vagy a fagyasztóba és a minimális 1 óra után kivéve már ehető is.


Hozzávalók (2 rúdhoz):

A tészta:

A krém:

A kekszet ledaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk), és a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kakaóval és a kókuszreszelékkel összedolgozzuk. A krémhez a gesztenye masszát, a margarinnal, a cukorral, a rummal és a kókuszreszelékkel habosra keverjük. Egy alufóliát leterítünk a konyhapultra megszórjuk bőven kókuszreszelékkel, rárakjuk a tészta felét, rá terítünk egy másik alufóliát és kinyújtjuk a tésztát körülbelül 0,5 cm vastagra négyzetes formára. A felső alufóliát eltávolítva a krém felét egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és az alufólia segítségével feltekerjük. A másik résszel ugyanígy járunk el. Majd mindkét tekercset külön-külön alufóliába csomagolva legalább egy óra hosszát a hűtőbe tesszük. Nagyon hosszú ideig eláll, így tökéletes vendégváró sütemény. Nálunk általában van a fagyasztóban egy vagy két rúd, ha véletlen felhívna valaki hogy átugrik egy kicsit beszélgetni, nagyjából mire befut addigra ki is olvad és szeletelhető a sütemény.

Elkészítési idő: 30 perc + hűlés
Nehézségi fok: szuperkönnyű

Tápanyagtartalom (egy rúdra): 1769,5 kcal; 184,1 g szénhidrát; 11,4 g fehérje; 110,75 g zsír