A félelmeidtől könnyen megszabadulhatsz a Hooponoponoval

Az évek során felhalmozott programjaink, emlékeink, hiedelmeink, ragaszkodásaink, érzelmeink és elvárásaink meghatározzák a mindennapjainkat. Évtizedek, évszázadok óta téves helyen keressük a szeretetet, a megbecsülést és az elfogadást. Másoktól várjuk! Keressük a sikert, a hatalmat és az anyagi dolgokat, azt gondolván, hogy ezek “boldoggá tesznek" bennünket.

Megpróbáljuk megváltoztatni az embereket, mert azt gondoljuk, hogy ha ők változnak, boldogok leszünk. Azt gondoljuk, hogy a boldogságunk más személyektől vagy külső körülményektől függ.

Ideje felébredni, és olyanoknak látni a dolgokat, amilyenek valójában. Le kell mondanunk arról, hogy hamis valóságunk irányítson bennünket. Ismerem a döbbenetet, milyen elengedni mindazt, amiről azt gondoltuk, hogy valóságos. Amikor elengedjük az ismertet és átadjuk magunkat az ismeretlennek, elkerülhetetlen a félelem.

A Ho’oponoponoban megtanuljuk, hogy minden, amit keresel, amire vágysz, az ismeretlenben lakozik. Természetes, hogy félelmet fogsz érezni, amikor elengeded az ismert valóságot, mégis mindenképp meg kell tenned. Tudd, hogy ha készen állsz segítséget kérni, a segítség ott lesz számodra. Mindössze annyit a dolgod, hogy kérsz. Hiszen szabad választásod van. Az Univerzum nem tud közbeavatkozni, ha nem folyamodsz a segítségéért. Amikor a Ho’oponoponot gyakorlod, lényegében segítséget kérsz. 100 %-os felelősséget vállalsz a valóságodért, és engedélyt adsz Istennek, hogy kézen fogjon, vezéreljen és oltalmazzon. Nem vagy egyedül. Kérj és kapni fogsz!


Légy résen, és figyeld meg a félelmet. Tudd, hogy nem te vagy ez a félelem. Te fölötte állsz. Ha ezt teszed, a félelem feloldódik és eltűnik. Amilyen gyorsan elillan a félelem, az inspiráció olyan gyorsan megérkezik, és te megtalálod a békéd, akár egy másodperc alatt! Ha a kétség emléke ismét megjelenik vagy feltűnik a félelem, folytasd az elengedést, percről percre. Amikor jelentkezik a félelem, lélegezz tudatosan. Ez az egyszerű eszköz sok lehetőséget kínál neked az elengedésre.

Gondolj csak bele, megvan a lehetőséged, hogy az univerzumot ugyanúgy lásd, ahogy Isten látja: félelem nélkül. Olyan ez, mint amikor látni kezd az újszülött. Lehetőség az újrakezdésre. A boldogság, amit keresel, ott van minden “köszönöm” és “szeretlek” mögött. Mondogasd ezeket a félelmeidnek, a kétségeidnek, a véleményeidnek és az ítéleteidnek, mielőtt elengeded őket. Minden alkalommal adj hálát a félelemnek, amikor megjelenik, amiért lehetőséget ad neked az elengedésre. Olyan ez, mint az óracsörgés: ideje felébredni, valamit másképp csinálni vagy talán itt a pillanat megmozdulni, cselekedni. A félelem olyasvalami, amit az elménkben teremtünk meg, ugyanakkor és ugyanott a hiedelmeink erőt adnak neki. Amint ez az igazság tudatossá válik bennünk, elillan a félelem is.


Mabel Katz

Békenagykövet, író, szónok, tréner magyar nyelvű oldala itt

Fordította: Móra Klára