Tízmilliószoros nap van - hiszel benne?

2019 első tízmilliószoros napja van - ez sokak számára várva várt nap, mások egyszerű hitetlenkedéssel figyelik azokat, akik ilyenkor rítusokat végeznek, vagy másként viselkednek! Te melyik csoportba tartozol?

 A tibeti hagyományból, a nagy Buddha napok ünneplésének szokásából kúszott át a magyar ezotéria egére a tízmilliószoros teremtő napok szokása. Ilyenkor a gondolatoknak, eseményeknek, történéseknek a hatása megsokszorozódik - így tartja a hagyomány.  

Akik hisznek benne 
Általában valamilyen rítussal, meditációval, teremtést segítő gyakorlattal készülnek. (Például ilyenekkel.) A legtöbben az esti teliholdat kihasználva, esti rítusokban gondolkodnak. Igyekeznek jó dolgokkal tölteni a napot, valamint pozitív dolgokat cselekedni, segíteni, szó és gondolat böjtöt tartani. Ők azok, akik nem nagy elvárással, a nap és a leki gyakorlat örömééért teszik amit tesznek.

 

Akik hisznek - de nyomasztó teher 
Akik folyton rettegnek tőle, hogy "de mi van, ha mégis"  a rosszat fogom megsokszorozni, ami ma történhet, és ezért zárójelben, takaréklángon, gondolataik kontrollálásával, egy merő stresszben töltik a napot. Azt hiszem, nem igazán sikerült megérteni a lényeget. A Buddha nap valójában nem csinál semmi ártalmasat a számodra. Arra csak te egyedül vagy képes. 

Akik nem értik, mi is ez az egész 

Látják, hogy mások megosztják a tízmilliószoros napi cikkeket és képeket, de még foglamuk nincs róla, hogy mi ez. Mivel valami misztikus, ezotérás dolog lehet, nem istörődnek vele - talán ők vannak a legtöbben. 

Akik hülyeségnek tartják 
Ők sem kevesen vannak, és jellemzőjük, hogy tudományos bizonyítékokat várnak, hogy hihessenek benne. A tízmilliószoros teremtés napja pedig nem olyasmi, amit bárha is bizonyítani akarnak, vagy fognak. Ez egy hit, egy lelki játék, amit ha részese leszel, akkor örömedre szolgálhat, javulsz általa. Ha nem hiszel benne, az égadta világon semmi nem történik. A nap magasabb rezgését legfeljebb megérzéseink bizonyíthatják, tudományok nem. És nincs is szükség tudományos magyarázatokra, mert ez az egész nem azért van, hogy górcső alatt vizsgáljuk, hanem azért, hogy ettől a hitjátéktól jobb legyen az életünk. 

Te hogy vélekedsz róla? 
Melyik fenti csoportot erősíted? Hiszel benne? Részt veszel a tízmilliószoros napi pozitív teremtésben? Írd meg hozzászólásban!