Zsemlés tojás

Végtelenül egyszerű, gyors reggeli. Táplál, és még finom is.

Körülbelül négyéves lehettem, amikor apukám először csinálta nekem ezt a reggelit, akkor beleszerettem, és a szerelem azóta is tart. Azóta is gyakran csináljuk, habár az utóbbi időkben nem igazán eszem kenyeret, ez ugyan egyéni döntés eredménye, de ezért alkalmakadtán elcsábulok.

Hozzávalók (1 darabhoz):



A zsemlét megskalpoljuk, a belsejét kiszedjük. Az így keletkezett lyukat kikenjük a margarinnal (ezt egy kanál hátuljával a legegyszerűbb megeszközölni). Beletesszük a sonkát, ha túl nagy lenne a szelet, akkor kis kockákra felvágva tesszük bele. Majd beleütjük a tojást. Megszurkáljuk villával, sózzuk, (borsozzuk), rátesszük a szelet sajtot és a zsemle tetejét. Habár nem vagyok egy nagy mikrohullámú sütő párti, de ezt abban a legegyszerűbb elkészíteni. 1 percre betesszük, ekkor a tojás teljesen átsül. És már fogyasztható is!

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom: 346 kcal; 33,1 g szénhidrát; 21,3 g fehérje; 13,7 g zsír