Újragondolt és egészséges hókifli: A citromos nyuszi

Mivel lassan 7 hónapja vegánnak álltam, és előtte is mióta kiderült hogy angiószakrómám van/lehet (jelenleg tünetmentes juhuu) próbáltam minél egészségesebben táplálkozni legalább cukormentesen, vagy lisztmentesen. Anyukémmal igyekszünk egészségesebb vagy vegán verzióban megcsinálni a régi receptjeinket. Imádom a hókiflit, vagy legalábbis azt a verziót amit mi szoktunk csinálni, és ez egy tojás-, tej- és cukormentes változat, de meg lehet csinálni gluténmentesen is. Még Era barátnőmtől kaptam a receptkönyvet (ami az SOS-től származó) amiben laktovegetáriánus (aki nem eszik tojást, de eszik tejet) édességek vannak, onnan van a recept, csak mi a lisztet és a cukrot is kicseréltük.

Hozzávalók (40-50 darabhoz):
300 g teljes kiőrlésű liszt
100 g margarin
100 g darált dió
2 citrom leve és reszelt héja
eritrit vagy xilit (vagy cukor)
 
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Az eritrit kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk, és kis rudakat formálunk belőle. A két végüket átlapoljuk és a rudak végét lenyomkondjuk, hogy nyuszi alakot kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 15-20 percig sütjük. Még forrón, de tényleg ahogy a sütőből kivettük, megforgatjuk őket kristálycukorban. Kész is.


 
Elkészítési idő: 20 perc + 40 perc sütés
Nehézség: Szuper könnyű
Tápanyagtartalom:
2342 kcal; 265,8 g szénhidrát; 58,8 g fehérje; 141,6 g zsír