Aki mindent magán próbál ki először - ismerjétek meg László Erikát!

László Erika gazdasági igazgatóból lett alelnök egy amerikai spirituális szervezetben, majd pedig egy egyedi coaching rendszer és egy nemzetközi hálózat megalapítója. És hogy mi indította el ezen az úton? Kisfia tejallergiája!

Nagy kanyarral jutottál el oda, ahol ma vagy. Hogy kezdődött?
14 évesként tanár vagy pszichológus akartam lenni; szinte faltam az akkoriban elérhető pszichológiai könyveket. Azonban a tanáraim és a szüleim is lebeszéltek róla, így nem lettem sem középiskolai tanár, sem pszichológus a hagyományos értelemben. Mindkettő lettem viszont egyszerre - csak jóval később, és egészen másképp, mint ahogy valaha gondoltam volna.

Először azonban gazdasági igazgató voltál.
Igen, a közgazdaság-tudományi egyetem (ma Corvinus) nemzetközi szervezetében, az AIESEC-ben kezdtem szárnyaimat bontogatni irodavezetőként. Rengeteget tanultam ott a gyakorlatban szervezésből, marketingből és PR-ból, egy olyan időszakban, amikor ezek a fogalmak itthon szinte ismeretlenek voltak. Mindez később nagyon jól jött, amikor a gyermekünk alapítványi iskolájának kuratóriumi tagja, majd pedig gazdasági igazgatója lettem. 13 éven keresztül láttam el ezt a tisztséget, még azután is, hogy a fiunk már régen a középiskolába járt.

Mi vezetett más irányba?
A kisfiunknál tejallergiát diagnosztizáltak 1992-ben. Akkoriban azt mondták, hogy ezt nem lehet meggyógyítani, ezzel együtt kell élni. Hogyan mondhattam volna azt egy ötévesnek, hogy nem ehet sosem csokit, nem ihat kakaót? Kizárt dolognak tartottam, hogy a XXI. század küszöbén ne legyen erre valami megoldás, ezért az alternatív módszerek felé fordultam. Így fedeztem fel – először mindig magamon kipróbálva – sok különböző módszert. Megtapasztaltam többek között a bioenergia, íriszdiagnosztika, természetgyógyászat, kineziológia hatását. A regressziós hipnoterápiát és pszichológiát is a saját bőrömön, egy csodás embertől tanultam. Az alternatív irány megismertetett sok egyébbel is, no és az egyik számomra legkedvesebbel, a tudatos kommunikációval is.Miért mondtál le az iskolai pozíciódról?
Miután 2003-ban a Gordon-féle hatékony kommunikáció instruktora lettem, az egyik barátnőm tanácsára Spirituális Választerápiát (SVT) kezdtem tanulni. Annyira belevetettem magam, hogy 2 évvel később úgy döntöttem, már nem akarom a gazdasági igazgatói feladatokat összeegyeztetni azzal, hogy tanácsadásokat, illetve kommunikációs tréningeket tartok. Így az iskolában elért sikereimet és elismerést hátrahagyva, újba kezdtem.

Mit szólt ehhez a váltáshoz a családod?

A családom mindig is támogatott, ekkor még a szüleim is éltek, és ők is biztattak. Bár 2003-ban spirituális dolgokkal foglalkozni nem volt “divat”, elfogadták, amit csinálok. Azt persze nem tudtam, hogy ezzel az egész életem megváltozik, és hogy ez vezet majd oda, hogy a saját rendszeremet fogom létrehozni.

És hogy lettél alelnök az amerikai spirituális szervezetben?
Mivel tudtam angolul, belekerültem az SVT amerikai szervezetének vérkeringésébe, önkéntesként sok fordítói-, szervezőmunkát végeztem, míg végül beválasztottak a nemzetközi szervezet igazgatótanácsába. Hamarosan a szervezet alelnöke és nemzetközi mestertanára lettem – azóta is egyetlen magyarként. 3 kontinensen tartottam továbbképzéseket a világban 3 nyelven, és én voltam az egyetlen olyan oktató, aki a szervezet összes tanfolyamát taníthatta.

Kevesen hagynának ott egy ilyen sikeres karriert önként. Mi történt, hogy te mégis otthagytad?
Folyamatosan képeztem magam külföldön és itthon is – többek között részt vettem az egyik első hazai coach képzésen -, így már a coaching, az NLP és a pozitív pszichológia alapelveit is alkalmaztam a klienseimnél, és egyre inkább úgy éreztem, hogy tovább kell lépjek. Szerettem az SVT-t, és rengeteget fejlődtem általa is, és talán pontosan ennek köszönhetően kezdtem meglátni a hátrányait és a korlátait is. Így először az alelnöki, majd pedig a mestertanári tisztségemről mondtam le, mivel a saját módszeremre akartam koncentrálni.
Mára közel 100 főt számláló nemzetközi hálózatot vezetsz SzuperTudatos Világ™ néven közgazdász férjeddel, és összeállítottad a világon egyedülálló, védjegyeztetett coaching rendszeredet a SzuperTudatos Önfejlesztést™.

Hogyan jutottál idáig?
Még alelnök voltam, amikor elkezdtem összeállítani a saját táblázatrendszeremet.
Mivel láttam, hogy az SVT sokaknak teljesen elfogadhatatlan, a fő célom az volt, hogy egy mindenki számára befogadható, érthető és egyszerű módszert hozzak létre. Neves külföldi szakértőktől tanultam a legújabb agykutatási, neurobiológiai, kvantumfizikai újdonságokról, és ezeket a tudományos eredményeket is beépítettem a SzuperTudatos Önfejlesztés™ rendszerbe (eleinte még nem ezen a néven), úgy, hogy egy könnyen használható és logikus módszer jött létre. Ha valaki 2010-ben azt mondta volna, hogy 2015-ben már külföldön fogom a saját rendszeremet tanítani és terjeszteni a világon, és hogy 24 országból, 4 kontinensről lesznek klienseim és hallgatóim, biztos azt mondtam volna, hogy álmodik!

Öröm hallgatni a lelkesedésed, pedig igazán nagy fába vágtad a fejszéd! Mit gondolsz, jól döntöttél, amikor ezt választottad?
Abszolút! Megtaláltam a hivatásom, megvalósult az álmom, és még annál sokkal több is! Létrehoztam ezt az egyedi rendszert, ami segít az élet kihívásaiban, hogy boldogabb életet teremthessen bárki. Imádom azt, amit csinálok, és hálás vagyok a nagyszerű klienseimért, hallgatóimért, és boldogságot okoz, hogy láthatom a csodás átalakulásokat.

Ha részt veszel nyereményjátékunkon, amelynek részleteiről az alább látható logóra kattintva tájékozódhatsz, nyerhetsz Erikától
15 ezer forint értékben 1 óra SzuperTudatos Önfejlesztés (SSC) konzultációt, vagy egy SzuperTudatos Csakra kártya csomagot!