Ha valaki már gyerekként is reiki és agykontroll tanfolyamokra jár, egyenes az út a segítő szakmáig - Bernschütz Máriával beszélgetünk

Marketinget oktat gazdasági szakos, illetve mérnök hallgatóknak, e szakterület tudományos kutatója. A katedra mellett azonban ott a fotel is, amelybe beülve a hozzá forduló kliensek a theta gyógyító erejével megismerkedhetnek, hiszen egy emberben többféle adottság is megfér, különösen akkor, ha már gyermekkorában agykontrollra járt. Bernschütz Máriának ugyan az édesanyja tette az első hamuba sült pogácsát a tarisznyájába, de az úton, amelyet saját maga választott, neki kellett, és kell végigmennie.

Mióta foglalkozol önismerettel, személyiség fejlesztéssel, spiritualitással?
Talán furcsállod, de szerintem nem is ebben az életemben kezdődött... Igazán komolyan a spiritualitással, az önismerettel, ebben az életemben 5 éve kezdtem el foglalkozni. Akkor fogalmaztam meg, hogy szeretnék végre nyugalmat magam körül, szeretném elérni, hogy a körülmények ne kössenek gúzsba, ne azok határozzanak meg. Ma már tudom, hogy a saját egóm félelmei, előző életeim tapasztalatai, karmák irányították az életem.

Milyen módszereket próbáltál ki eddig?
Már édesanyám is útkereső volt, ezért a tanácsára gyermekként agykontroll és reiki tanfolyamot végeztem el. Emlékszem, a megszerzett tudás birtokában már az osztálytársaimmal azt játszottuk, ki hány méterről érzi meg a kezem melegét – de ezen túl akkor még nem tulajdonítottam nagy  jelentőséget spiritualitásról szerzett ismereteimnek. Hosszú-hosszú időszak telt el azóta, és ma már tisztább a kép, látom, miért jöttek az egó-tanítások, a betegségek, hogyan vezettek el finoman vagy durvábban oda, ahol most vagyok, és vezetnek tovább, hiszen ebben az életemben, mint ahogy más lélek életében is, folyton tanulunk.
Amikor elérkezett az az idő, bioenergiával, az univerzum energiájával kerültem kapcsolatba, Földi Gábortól tanultam prána gyógyítást. Úgy emlékszem, én volt a legnagyobb stréber, alig vártam, hogy kezdődjön az új tanfolyam.És megnyílt Pandora-szelencéje?

Igen, jól látod. Ha felkészült a hallgató, mester is akad. Mentem, ahová éreztem, hogy mennem kell. Az angyalenergia gyógyászatot alapfokon elvégeztem Rózsás Andreánál, majd az Access Barst Hatala Ágnesnél, és haladtam tovább. Amiről beszélek, az az én utam, de minden lélek más. Teljesen szükségtelen összehasonlítani két, eltérő előző életekkel, tapasztalatokkal, karmákkal rendelkező embert. Most a saját utamról, vállalásaimról mesélek.
A tanfolyamok közt meg faltam a spiritualitással, önismerettel foglalkozó könyveket. Emlékszem, hogy a hetes buszon ültem, mikor arról olvastam, hogy az ajurvéda orvoslásban hogyan diagnosztizálnak pulzus által, és végtelen örömmel töltött el, hogy ezt elolvashattam, megtudhattam. Becsuktam a könyvet meg a szememet, és csak élveztem a pillanatot. Azt gondolom, ott dőlt el, hogy emberek gyógyításával szeretnék foglalkozni, és azt is éreztem, hogy már nem először döntök így.

A theta healinggel kötött szoros kapcsolatod is egy ilyen véletlen találkozás eredménye?
Hiszek a jelekben, a véletlenekben. Egyszeriben minden a thetáról szólt körülöttem. Még nem tudtam, mi az, csak utalásokat hallottam rá, majd véletlenül elkapott interjúk vezettek addig, hogy eldöntsem, jelentkezem. Újabb hívást éreztem. Szilasi Mártinál végeztem el a kezdőt, a DNS1-et, az intuitív anatómiát, és a felsőfokot is, a DNS3-at, Országh Évinél pedig a középfokút, a DNS2-t.

Mit jelent neked, személyesen a theta healing?

Sok mindenért hálás vagyok az életben, de azért különösen, hogy láthatom a Teremtőt "dolgozni". Én ugyanis valahogy úgy érzem, hogy a Teremtőt láthatom munka közben, amikor theta healing konzulensként dolgozom. A meditációban kikérjük a hitrendszert, amin dolgoznunk kellene a klienssel, és közösen átéljük, ahogy tisztul a kliens gondolati-hitrendszeri tere. Az egy bepillantás a falak, vagy mondjuk úgy, a fátyol mögé.

Ez nagyon misztikusan hangzik… Kibontanád kicsit?

A theta healing olyan módszer, amely csigolyáról csigolyára épít fel. Megerősítésekkel, napi pozitív hitrendszerekkel, lego-darabokból, de összeállítom magam. Megerősödöm. Maga az életünk is hitrendszer, beállítódás, attitűd. Fut a bőrünk alatt, tudatunk alatt. Öntudatlanul kódolva ezer meg ezer élet nyűgjét, nyavalyáját.
Ahány ember, annyi gyógyulási, önismereti út létezik. Erről sokat olvashatsz a blogomon is.  Van, aki szereti, ha megérintik, és úgy gyógyul, van, aki meditálva szeretne fejlődni. Sokszor magam mixelem a megoldásokat, helyzetet, a kliensre tekintve.
Hiszek abban, hogy fejlődésért, tanításokért jöttünk, azért, hogy megbocsátások által, isteni kegyelem áldásával fejlődjünk, fejlődjön a lelkünk. Ehhez pedig jó tisztító módszer a theta healing. És az, hogy a kliens és én is ugyanazt látom, hallom, őt is, és engem is hálával tölt el. Van egy mondás, hogy minden út Rómába vezet – én ezt úgy mondanám inkább, hogy sokféle módon jutunk el az egy igaz útra, és az a szeretet útja. Végül is minden gyógyítás alapja ez, a szeretet.

És mi a „földi” foglalkozásod?

Egyetemen oktatok. Élvezem, ahogy változom, és változik a hallgatók, valamint a kollégák viszonya is hozzám. Újgenerációs hallgatókat tanítani kihívás, gyönyörű, sok tanulással, önismerettel járó kihívás.

Szóval a tanítást tanulás, a tanulást tanítás követi?

„A Föld egy tanuló bolygó.” - mondja Szabó Katalin, mindenki Katika nénije, aki által alapított iskolába járok épp most. Parapszichológusnak tanulok a Metafizikai Szellemtudományi Akadémián. Így a válaszom igen, még tanulok, és folytatom is. Az utamon eddig nagyszerű embereket ismertem meg, hálás vagyok, hogy ezeken az utakon csupa jó ember, jó lélek vett, vesz körül, talán nem véletlenül.

Van-e célcsoportod, akiknek a problémáin a legeredményesebben segítesz?

Bár nagyon sokféle panasszal keresnek fel, hiszen a theta széles körben használható, kiváló módszer, főbb területeim az önbizalomhiány, valamint az anyagcserezavar. Ha érintett vagy, e-mailen megkereshetsz.


Sőt, ha részt veszel Belső Nyár játékunkban, egy konzultációt meg is nyerhetsz! Csak kattints a logóra, itt lent: