Egyél csokoládét és szeretettel áraszt el!

A csokoládé az alapvető tápanyagokon kívül olyan farmakológiailag aktív összetevőt tartalmaz, amelyekkel bizonyított tény,hogy a csokoládé az érzelmeinkre hat! A biogén aminok csoportjába tartozó tiramin és fenil-etilamin a magyarázat mindenre. A fenil-etilamin , emeli a vérnyomást, a vércukorszintet, meggyorsítja a pulzust, felelős a hangulatunkért, közérzetünkért és, ha nem viszünk be belőle megfelelő mennyiséget, akkor depresszióssá válunk. Termelődhet a fenil-etilamin másképp is pl, az agy akkor termeli , amikor szerelmesek vagyunk.

"TÍZ EMBERBŐL KILENC SZERETI A CSOKOLÁDÉT. A TIZEDIK HAZUDIK!" (G.Tullius)

Valahogy így vagyunk ezzel valóban, SZERETJÜK A CSOKOLÁDÉT! 


A csokoládé 0,4-6,6 mg/g fenil-etilamint tartalmaz, ezért is szeretjük a csokoládét.
Más élelmiszerek is tartalmaznak fenil-etilamint , a kolbászfélék és a sajtok, mégse olyan csábitóak , mint a csokoládé!
A csokoládéban továbbá a metil-xantinok csoportjába tartozó koffein és a teobromin is megtalálható. A teobromin hatására felélénkül a központi idegrendszer, viszont álmatlanság is előfordulhat, illetve depressziót és szorongást is előidézhet. 
 
 Egy szelet csokoládé (kb. 45 g ) kb 92 mg teobromint és 10 mg koffeint tartalmaz. 
Boldogsághormonnak nevezzük az endorfinokat, amelyek az opioid (ópiumhoz hasonló) peptidek egyik fő csoportját alkotják. Az endorfinok vagyis fehérjemolekulák, az agyban termelődő neurotranszmitterek, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet és akár euforikus élményt is kitudnak váltani, Csokoládé fogyasztásakor az agyban egy belső opioid peptid , azaz  béta-endorfin szabadul fel.
A csokoládé tehát bizonyítottam boldogsághormont termel!

 
 
A Csokoládét mindenki szereti, nők, a férfiak és a gyermekek egyaránt , de fontos tudni, hogy nem kell megenni egy egész tábla csokoládét ahoz, hogy boldogok legyünk, elég egyetlen egy kocka darab! Ha fogyókúrázol vagy, ha laktóz és tejérzékeny vagy, akkor fogyassz étcsokoládét, amelynek ugyanaz a hatása , mint  a tejcsokoládénak!

[kapcsolodo_cikkek] 
A boldogsághormon híányának tünetei:
- depresszió
- magányosság érzése
- szorongás, félelem
- alacsony vércukorszint
- szomorúság, boldogtalanság
 
Tehát egyél egy kocka csokoládét mindennap az egészségedért és légy boldog!