A Junior Vendéglátó vezető séfe, Mák Éva az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában füstöltsonkás pulykanyársakat készített. Érdekel, hogy miként készíthetsz kevesebb, mint fél óra alatt egy ízletes vacsorát a családnak? Akkor nézd meg Éva receptjét és videóját, majd irány a konyha!
Előkészítés: 5 perc Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
40 dkg Gallicoop pulykamellfilé
40 dkg őszibarack befőtt
10 dkg füstölt sonka
40 dkg rukkola
5 dkg tökmag
Vénusz étolaj
Kotányi őrölt chili
Kotányi őrölt tarkabors
só
Elkészítés:
A Gallicoop pulykamellet fél centiméteres szeletekre vágjuk és ráfektetjük a füstölt sonkaszeleteket. Harmonika-szerűen fa nyársra tűzzük, majd megszórjuk Kotányi chilivel és Kotányi őrölt tarkaborssal. Egy serpenyőbe Vénusz étolajat hevítünk, és beletesszük a tökmagot. Azért fontos, hogy a tökmaggal kezdjük a sütést, mert a benne rejlő ízeket fogja később átvenni a hús. Ha a tökmag megpirult, kivesszük a serpenyőből, és ebbe az olajba fektetjük bele a nyársakat, amiket oldalanként 2-2 perc alatt készre sütünk. Sült őszibarackkal és gránátalmás salátával tálaljuk.