3 harmonikus program Északnyugat-Dunántúlon

Egy-egy utazás során gyakran csak a kötelező körökre koncentrálunk, pedig így sok érdekes lehetőségről maradunk le. Íme három ötlet azoknak, akik harmóniára vágynak és olyasmit is szeretnének látni, amit nem elsőként kínálnak fel az útikönyvek.

3 harmóniát árasztó program, amit még nem próbáltál Északnyugat Dunántúlon:

1. Sárvári Arborétum
Ha a környék városait már láttad és sétáltál mindegyik belvárosában, akkor itt az idő, hogy Sárvár közepén az épített emlékek helyett egy arborétumban fedezd fel az ősz színeit. A Sárvári Arborétum Magyarország egyik legidősebb gyűjteménye Vas megye arborétumai közül a legelső írásos emlékek Sárváron fedezhetők fel. A mai arborétum elődjét 1546-ban alapították, gyümölcsös és zöldségeskertként. Ma az arborétum két részre osztható. Az egyik, az egykori ártéri keményfás ligeterdő maradvány, amely ma a város közepén ad képet az urbanizáció előtti állapotokról, a másik a hagyományos értelemben vett arborétum, ahol a 200 évvel ezelőtt megkezdett angolpark alapjain alakult ki a mai összkép.

2. Vulkán Gyógy- és Élményfürdő
Ha a környék ismert fürdőhelyein már jártál, akkor itt az idő, hogy kipróbáld a „Celli Vulkán Gyógyvizet” is. Az ötmillió éves vulkanikus hegy, a Ság lábánál, kivételesen gyönyörű környezetben fekszik az 1600 m2 vízfelületű celldömölki fürdő. Egy teljes napot is eltölthetünk itt, akár pihenni, akár gyógyulni érkezünk. A magas nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú gyógyvíz legjobb hatását a mozgásszervi panaszok gyógyításában fejti ki, de számtalan más javallata is ismert.

3. Crazy Garage
Ha már unod a sok turista látványosságot és valami különlegesre vágysz, akkor Sopronban látogasd meg a Crazy Garage, ami a szokásos szabaduló szobák játékmenetét értelmezi újra. Többek közt abban különbözik ezektől, hogy itt csapatként kell összedolgozni, mivel egyedül a játék nem teljesíthető. A közös gondolkodás és sikerélmény pedig a legádázabb ellenségekből is képes barátot csinálni.


AZ ÉV HOTELE vasárnapi adásában is ezen a környéken jártunk az RTL Klub-on. Az adásban egy zenész párt ismerhettünk meg. Tündi és Zsolt egy soproni és egy szelestei hotel tesztelése mellett kipróbált a fenti programokból is kettőt. Utazásuk célja az volt, hogy a kezdeti nagy szerelem után zátonyra futott kapcsolatukat újra egyenesbe hozzák. Ha kíváncsi vagy, hogy összejött-e a kibékülés és hogy milyenek hotelekre szavazhatsz ezen a héten, akkor nézd vissza a műsort az RTL Most!-on.


Szavazz és nyerj wellness hétvégét!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon szavazhatsz vasárnap délig arra a hotelre, amelyik jobban tetszik és ezzel megnyerheted a két nyeremény wellness hétvégénk egyikét. Ne feledd, szeptemberben az észak-dunántúli hoteleket teszteljük és választjuk meg a Ti szavazataitokkal a régió legjobb hotelét. Az egészben a legjobb, hogyha szerencséd van, a jövő héten Te is abban a hotelben pihenhetsz a kettő közül, amelyikre szavaztál. A két hotel, amelyek közül most választhatsz:

Hotel Sopron****
A szálloda az osztrák-magyar határ közelében, Sopron belvárosának peremén található. Az elegáns hotelből csodálatos kilátás nyílik az óvárosra és a Tűztoronyra. A szálloda környezettudatos szellemben működik és 1999. óta birtokosa a „Zöld szálloda” címnek. A Hotel Sopronban nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is számtalan lehetőség várja: Tündérkert Játszó, darts, csocsó, asztali tenisz, Xbox, kerti játszótér, trambulin, mászóka, csúszda és még sok minden más.
További információ >>>


Festetich Kastélyszálló és Zsuzsanna Hotel***
A hotel Sárvártól és Bükfürdőtől pár percre, nyugodt, festői környezetben, a 13 hektáros Szelestei Arborétum ölelésében található. A komplexum két épületből áll, egyrészt a 150 éves Festetich Kastélyszállóból, másrészt a modern Zsuzsanna Hotelből. A vendégek itt egyszerre élvezhetik az arborétum csendjét, nem mindennapi romantikáját és a saját kútból táplált gyógyvizes fürdő élményét. A szálloda ideális helyszín csoportos és céges rendezvények, tréningek, konferenciák lebonyolítására, valamint egyéni és családi pihenésre egyaránt.
További információ >>>


A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig még szavazhatsz arra, hogy melyik szálloda legyen az Észak-Dunántúlon A HÓNAP HOTELE és így indulhasson AZ ÉV HOTELE címért. Ne feledd, ha voksolsz, akkor Te lehetsz az, aki megnyeri két wellness hétvégénk egyikét abba a szállodába, amelyikre szavaztál.

Vasárnap folytatódik AZ ÉV HOTELE szavazás

Most vasárnap 12:45-től folytatjuk a hotelek tesztelését az utazók szemszögéből az RTL Klub-on AZ ÉV HOTELE című műsorban, amiben ismét két hotelt mutatunk meg Nektek Észak-Dunántúlról: először a körmendi négycsillagos Mjus World Resort & Thermal Parkot majd Röjtökmuzsajon a szintén négycsillagos Szidónia Kastélyszállodát. Erre a két hotelre szavazhatsz majd Te is e hét vasárnaptól, az adás kezdetétől jövő hét vasárnap délig a www.facebook.com/azevhotele oldalon és ismét megnyerheted a két wellness hétvége egyikét abba hotelbe, amelyikre leadtad a szavazatodat.


Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás az RTL Klubon és a Facebookon lehetővé teszi, hogy a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét és végül AZ ÉV HOTELÉT. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.


AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon szintén az utazók szemszögéből, személyes élményeken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Szavazz és nyerj hetente wellness hétvégét!

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten két wellness hétvégét nyerhetnek, akik szavaznak.

Tippek utazáshoz:

Utazzitthon.hu tipp: Ha SZÉP Kártyával fizetsz, figyelj arra, hogy az előleg befizetési határidő lejárta előtt min. 4–5 nappal utalj, mivel ebben az esetben az átutalási idő hosszabb! 

Suzuki tipp: A biztonsági öv életet menthet! Indulás előtt mindig győződj meg róla, hogy saját és utastársaid öve is be legyen kapcsolva.