Kézműves kézfogás - újabb Facebook akció, ami rakétamód terjed!

A Facebookot lehet, szidni, lehet szeretni, de az tény, hogy nagyon sok szuper társadalmi kezdeményezést indított már útjára. Az idei karácsonyon a tudatosabb vásárlást segíti egy mozgalom, amelynek akár te magad is részese lehetsz.

Ez a felhívás terjed szerteszét: 
 
 
 
A lényeg: 
Vásároljunk minden karácsonyi ajándékot ismerős vállalkozótól, így támogatva őket: a szomszédtól, aki katalógusból árul, a mestertől, a képzőművésztől közvetlenül, a zenésztől, aki eladja a CD-t, a baráttól, aki interneten kínál valamit. Engedjük meg, hogy a pénz a hétköznapi emberekhez áramoljon, és ne pedig a nagy multinacionális cégekhez, és így több embernek lesz boldogabb karácsonya. 
 
Ha egyetértesz ezzel, másold ki innen, és TEDD KI AZ ÜZENŐFALADRA!
Támogasd a hozzád közelálló kisvállalkozókat!
 
Kézművesek támogatása – kézzel, szívvel, lélekkel! 
A kézműves szó azt jelenti, hogy valaki kézzel készít valamit, egy használati- vagy ajándéktárgyat, egy dísztárgyat a lakásba. Igazából a kézműves nem csupán kézzel készít, hanem kézzel, szívvel-lélekkel,  szeretettel. Beleteszi a tárgyakba az örömét, a bánatát, a keze munkáját, a múlt örökségét, a jelen csodáit.
 
Ettől olyan különleges és egyedi a KÉZMŰVES termék. Ettől más, mind az, amit a szupermarketek polcán ömlesztve megtalálunk.

 
Itt is van például egy különleges kezdeményezés. A hazai kézművesek közül húszan most kuponfüzetet készítettek, mellyel kedvezményes áron vásárolhatók meg a termékeik, felhívják egymás termékeire a figyelmet, közösségben gondolkodnak, egymás márkáját erősítik, és segítik a vásárlókat a hazai és minőségi tárgyak megtalálásában. Nézd meg a katalógust te is!

Könyv – szerzői kiadásban, dedikálva! 
Nagyon sok olyan szerző van, aki nem a nagy láncokon keresztül árulja a műveit, mivel ott gyakorlatilag alig kap segítséget hozzá, hogy eljusson az olvasókhoz. A nagy könyváruházak csak a bestseller műveket hirdetik, egy kisebb ismertségű szerző munkája úgy hever ott, akár a könyv raktárban. Ezért ha vannak írók, költők a barátok közt, akkor érdemes lehet az ő könyveiket megvásárolni, segíteni nekik a népszerűbbé válásban. 
 
STOP – ez nem azt jelenti, hogy a pocsék minőségű, önmegvalósító „írókat” kell előnyhöz juttatni. Bőven van maximálisan jó kiadvány a magánkiadások piacán is! Olvass bele, tájékozódj! 
 
Finomságok, máshogy 
Kézműves termék bizony a házi sajt, a házi kolbászok, a házi lekvárok, befőttek, mézek is. Ide sorolható a kézműves szappanok, krémek világa, bár ezek alapanyagai gyakran nem hazaiak – de ez nem is baj. 
 
A vásárokon sok ilyennel találkozol, de lehet, hogy a gyerek ovijában van épp egy anyuka akinek nincs módja vásározni, te pedig segíteni tudsz neki azzal, hogy tőle veszel. Jó alkalmakat kínálnak erre a különféle iskolai, óvodai vásárok, ahol gyakran olcsóbban is tudsz vásárolni, mint a nagy, utcai forgatagban. 

[kapcsolodo_cikkek] 
Miért így vásárolj? 
A hazai gazdaságnak van szüksége a vállalkozók adójára. (Ezért soha ne mondd, hogy nem kérsz számlát!) A hazai kisvállalkozások forgalmának legnagyobb része decemberre tehető. De ha megszereted ezeket, évközben is visszatérő vevője lehetsz bármelyiküknek. Személyesebb, jobb kapcsolat alakulhat ki köztetek. 
 
Ha te sem a kínai ipar bigyótömegére költenéd a pénzed, hanem inkább minőséget vásárolnál, akkor itt a lehetőség! Oszd meg ezt a cikket, ezt a felhívást a neten!