2018 KUTYA ÉV - EGÉSZ ÉVES KÍNAI HOROSZKÓP ELŐREJELZÉS

A kínai asztrológia YANG FÖLD KUTYA éve hazánkban február 3-án a késő esti órákban kezdődik, ugyanakkor az energiáját már sokan most is érzékelik, mert ez nem egy éles, hanem fokozatos átmenet, melynek hatására az események új fordulatot vesznek.

A február 3-i évkezdet a Nap (Solar) helyzete alapján van meghatározva, míg február 16-án a Holdújév (Lunar) kezdődik, innentől veszi kezdetét a kínaiak újévi ünneplése az ún. Tavasz fesztivállal.    
                              
Visszatekintés a Kakas évére
A 2017-es Kakas éve a személyes életünkben felépült korlátok és keretek közül való kitörés, a lázadás, az egyéniségünk kibontakozásának esztendeje volt. Ahhoz, hogy a szükséges változások megtörténjenek az életünkben bizony kellettek a mindent felforgató külső és belső hatások. Nemcsak a környezetünkben, hanem világviszonylatban is érezhető volt, hogy az, ami régen elfogadott volt, annak mennie kell, a lázadás mindenféle formájával volt alkalmunk találkozni. Most viszont ennek helyét az állandóság és a megerősödés veszi át. Mindez valljuk be, nagyon is üdvözölt, hiszen sokan vágynak már arra, hogy a zűrzavaros évek után végre nyugalom és stabilitás legyen, erre pedig a 2018-as Kutya éve sok szempontból alkalmas is lesz.
 
Mire számíthatunk a Kutya évében?
A Kutya a hűséget, a nyugalmat és a védelmet jelenti, míg asztrológiai értelemben a benne rejlő yang föld a hatalmas a hegyet jelképezi. Nem éppen a rugalmasságáról és gyorsaságáról ismert, ellenben biztosak lehetünk benne, hogy ahogy ma ott van, úgy holnap is ugyanott találjuk, számíthatunk rá mindig, és megadja azt a biztonságot, amit remélünk tőle, és amire végre lehet építkezni.

 
 
Az év meghatározó föld eleme miatt nagyon sok ember kezd el az élete alapjaival foglalkozni, fontossá válik az anyagi világban való megszilárdulás, a hűség, a becsület és a bizalom. Nagy figyelem és érdeklődés irányul majd az ingatlan adásvételekre, a mezőgazdaságra, a pénzügyi stabilitásra, és emellett még a területek és országok integritására. Mindent, amit eddig megteremtettünk magunknak, amit megszereztünk, azt meg is akarjuk védeni, ha kell harcolunk is érte. Elveszni nem engedjük a dolgokat, csak gyarapodhatunk, ami szintúgy a Kutya év üzenete. Kiteljesedünk a fizikai világban és a szellemiben egyaránt, eljött az ideje a befektetett energia megtérülésének, a korábbi munka és erőfeszítés ebben az esztendőben termi meg kézzel fogható gyümölcsét. Ehhez viszont továbbra is fáradhatatlannak és kitartónak kell lennünk, mert a termést le is kell aratni, nem fog az ölünkbe pottyanni. Így azt javaslom, aki sikeres évet szeretne, az koncentrálja az erejét, legyen tevékeny és éljen a lehetőségekkel, mert ezek révén valóban pozitív fordulatokra számíthat a 2018-as Kutya évében.

Ingyenes kalkulátor
 
Hűség és ragaszkodás
Ez az esztendő egyidejűleg lesz nyugodt és kiszámítható, de lesznek olyan helyzetek, amikor rettentő nagy energiák törnek a felszínre akár pozitív, akár negatív célok érdekében. Ilyenek a politikával és a védekezéssel kapcsolatos témák: ne lepődjünk meg, ha az erődemonstráció gyakorta használt eszköz lesz. Ugyanakkor a szűk környezetünkben és a saját életünkben is fontos lesz, hogy amiről azt gondoljuk, hogy a miénk, amiért megdolgoztunk, az maradjon így a továbbiakban és jaj, annak, aki ezt valamilyen formában is veszélyezteti. Ne csodálkozzunk, ha a viták sokkal mélyebbek lesznek, és olykor agresszió is társul hozzájuk. A Kutya hű társ és képes arra, amire nagyon kevés ember, mégpedig az őszinte, feltételek nélküli szeretetre. Erről is kapunk tanítást az év során, lehetnek olyan helyzetek, amikor bizonyítanunk kell vagy nekünk mutatják meg, hogy mi is érettek vagyunk ilyen mértékű elköteleződésre. A másokért való kiállás, a védelmezés ugyancsak hangsúlyos üzenet 2018-ra!
 
[kapcsolodo_cikkek] 
A teremtő elcsendesülés, az alapok lefektetése
A lehetőségek és kihívások, melyek az elkövetkezendő időszakban az utunkba jönnek olyan tanításokat hoznak, melyek minden egyes ember életében nagymértékű önfejlődést hoznak. Nagyobb szükségünk lesz az elvonulásra, olyan teremtő időre, amikor magunkon dolgozunk vagy valami szépet és értékeset alkotunk, hiszen a Kutya ún. művészetek csillaga. Ez eredményezi, hogy ebben az évben nagyobb érdeklődés lesz mindenféle kreativitást igénylő, a szépérzéket megmozgató tevékenységre, de ehhez idő és elvonulás szükséges. Ezért, ha egyedül vagyunk, akkor tulajdonképpen lehetőséget kapunk arra, hogy valami időt állót hozzunk létre akár magunk, akár mások örömére. Ezért sem szabad magányként megélni ezeket a periódusokat az életünkben, hanem okosan ki kell használnunk a feltöltődésünk érdekében.
 
Erős emberek
Azok az emberek, akik most tűnnek fel vagy erősödnek meg, nyomot hagynak maguk után. Az erősek még magabiztosabbá válnak, a gyengék pedig vagy csatlakoznak hozzájuk vagy elsodródnak más akaratának és befolyásának köszönhetően. Ugyanakkor jó, ha tudja mindenki, hogy a Kutya évében bárki kihozhatja magából a maximumot, olyan rejtett tartalékok jöhetnek a felszínre, melyekkel nem is vagyunk tisztában. Kívülről támogató energiák fokozzák erőnket, amelyek segítségével mindenki előtt ott áll a lehetőség egy igazán sikeres és eredményes év megvalósítására!