Szombaton jönnek a Ratkó lányok

A Ratkó-lányok egy évtizedekkel ezelőtt eltemetett családi titoknak ered a nyomába, egy különlegesen izgalmas korban, a Ratkó-korszakban, tehát az 1950-es évek Magyarországán.

Egy rég elfeledett családi titok felgöngyölítése minden helyzetben izgalmas tud lenni, de a Ratkó-lányok más szempontból is hiánypótló munka, hiszen B. Török Fruzsina nagyanyja Magyarországon egykor olyan személy volt, akit egy ország ismert és elismert. Ő volt Lénárd Judit, egykor sikeres színésznő, majd még sikeresebb tv-bemondónő. 1970. június 2-án bekövetkezett váratlan és tragikus halála egy országot foglalkoztatott és rázott meg.


fotó: Juhász Éva

Mi történt azon a bizonyos júniusi napon? A titkokra - melyekről akkor nem lehetett beszélni - majdnem 50 év után végre fény derül.

Minden családban lapul a titkok mélyén legalább egy olyan emberi történet, mely generációkon átívelő terhet ró a leszármazottakra, és amiket a legtöbbször lehetetlenség kibogozni, kisimítani, komoly lelki terhet jelentve a családtagoknak. Az igazi családi titkoknak megvan az a sajátosságuk, hogy valóban titkok maradnak, és az igazság kiderítésére a leszármazottaknak általában alig-alig van módjuk.


fotó: Juhász Éva

B. Török Fruzsina nem kevesebbet vállalt, mint anyai nagyanyja lelkének megidézését egy utolsó beszélgetés erejéig. Nem is beszélgetés ez, inkább szeánsz, ahol nincsenek és nem is lehetnek többé sem tabuk, sem titkok.


fotó: Juhász Éva

A rendkívül izgalmas színpadi művet a Thália Színház fogadta be, Arizona stúdiójában várja az érdeklődő nézőket szombattól, azaz április 28-tól. Jegyek még korlátozott számban kaphatók a színház jegypénztárában vagy a jegy.hu felületén.


fotó: Juhász Éva

Szereplők: Gubás Gabi és Botos Éva
Írta és rendezte: B. Török Fruzsina

A bemutató időpontja: 2018. április 28. 19.30
További előadások: 2018. április 29. 19.30

Thália Színház, 1065 Budapest, Nagymező utca 22-24.