Te tudod, mit jelentenek a szállodák csillagai?

Utazni mindenki szeret, mutatja ezt az a növekvő tendencia, mely a magyarországi wellness szállodákban eltöltött vendégéjszakák számában jelentkezik. Na de mennyire vagyunk tudatos szállodaválasztók? Tudjuk, hogy a hotel, ahova pihenni készülünk, mit nyújthat nekünk? Tisztában vagyunk pl. azzal, hogy mit is jelentenek a szállodák neve melletti csillagok és pl. mit várhatunk el egy négycsillagos szállodától?

Múlt hét vasárnap mindezekre a kérdésekre választ kaphattatok az RTL Klubon újra induló ÉV HOTELE című televíziós műsor második évadjának első epizódjában. Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke elmondta, miért fontos, hogy tájékozottak legyünk:

A magyar szállodakapacitás kb.60 százalékánál használják jogosan a csillagmegjelölést, ezért fontos, hogy az utazók mielőtt útnak indulnak, nézzenek utána, hogy mi várható el egy-egy szállodai kategóriától.

Egy négycsillagos szállodában pl. joggal várhatjuk el a 24 órán át működő -műszakonként legalább három idegennyelven beszélő - recepciószolgálatot.
Ilyen és ehhez hasonló információkkal várja majd a nézőket az ÉV HOTELE, mert a műsornak négy új rovata is lesz, ami segít benneteket abban, hogy még jobb hoteltesztelőkké válhassatok saját utazásaitok kapcsán.

Nem csak csillagokról, a turizmus helyzetéről és a szállodaiparban bekövetkező ÁFA csökkentésről is szó volt vasárnap, továbbá Pataki Zita – akinek kalauzolásával 2018-ban is bejárjuk Magyarország legszebb hoteleit - beszélgetett a műsor producerével: Serfőző Zsolttal, hogy milyen változások várhatóak az idei évadban.
Ha lemaradtál volna róla, akkor visszanézheted az RTL Most-on. Érdemes!

Most vasárnap elindul a hotelek tesztelése

Vasárnap 12:50-kor az RTL Klubbon a mindig mosolygós Pataki Zita és két barátnő: Dia és Bea az Alföldi régióba utazik. A lányok Észak és Dél-Alföldön próbálnak ki egy-egy városi szállodát. Először hazánk második legnépesebb településén a „kálvinista Rómaként” aposztrofált Debrecenbe utazunk. A barátnők a 4-es út melletti különleges szállodában, a Malom Hotelben**** töltenek el egy éjszakát. Az épület korántsem hétköznapi, hiszen korábban a szálloda falai között egy gőzmalom működött. A szálloda tulajdonosa úgy alakította át a malmot szállodává, hogy amit lehetett azt megőrzött a múltból.

Észak után Délnek indulunk, Galambos József szülőhazájába: Makóra. Bea és Dia a város egyik legújabb szállodájában az art deco stílusban megálmodott design hotelben a Grand Hotel Gloriusban****  fejezik be hétvégéjüket.

A tavalyi ÉV HOTELE nyertesének egyik tesztelője és barátnője értékeli majd a szállodákat…

Bea és Dia egy éve ismerik egymást, azóta jó barátnők. Dia egyébként a műsor hűséges nézőinek ismerős lehet majd, hiszen hoteltesztelőként már láthattuk. Tavaly, ő volt az, aki vőlegényével épp az ÉV HOTELÉT a Varázslatos Bambara Hotelt*** próbálta ki. A vőlegénnyel kapcsolatuk zátonyra futott. Vajon, hogyan sikerült feldolgozni a szakítást a fiatal lánynak? Milyen kalandok várhatóak Bea születésnapi hétvégéjén? Milyen meglepetésekkel készül az ÉV HOTELÉnek háziasszonya Pataki Zita? Az vasárnap 12:50-kor kiderül. Kapcsoljatok akkor is az RTL Klub csatornájára!


Szavazzatok! 

Szavazni vasárnaptól – már a műsor ideje alatt is- lehet és érdemes a bemutatott két szálloda valamelyikére, hiszen Te döntöd el, hogy melyik legyen az Alföldi régió leges legjobb hotele.

Voksolni a www.facebook.com/azevhotele oldalon lehet. Fontos, hogy tudjátok minden szavazat számít, hiszen az ebben a hónapban bemutatott régió, tehát az alföldi régi hoteleiből kerül majd ki a régió győztese, aki januárban harcba száll a másik 6 régió győztesével az ÉV HOTELE címért.

Megéri szavazni, mert a szavazók közül kerül ki az a szerencsés nyertes, aki eltölthet egy wellness hétvégét, abban a szállodában, ahová szavazatát leadta.


AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon szintén az utazók szemszögéből, személyes élményeken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket

Szavaz és nyerj hetente wellness hétvégét

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten két wellness hétvégét nyerhetnek,akik szavaznak.