Állatok is tudnak homeopátiával gyógyulni?

A válasz igen. A homeopátia nem csak emberek gyógyítására alkalmas, hanem állatok és növények kezelésére is.

 Elmesélek egy történetet.

A minap felhívott egy nagyon kedves régi barátom, hogy segítsek a kis tacskóján. Mivel állatorvos nem vagyok, ezért fenntartásaim voltak saját magammal szemben, hogy hogyan is tudnék én meggyógyítani egy állatot, hiszen nem tud válaszolni a kérdéseimre. De a gazdi annyira bízott bennem, és hát én is beleszerettem a kutyus barna gomb szemeibe, hogy belementem.

 

Kikérdeztem a gazdit, hogy mi is a gond:

"A kutyának nyelési nehézsége volt. Nyelvét hosszan kidugja és a nyakát előretolja úgy öklendezik. Nagyokat morran hozzá a hasa és közben böffent. Elég ijesztő. Kezdetben csak párszor csinálta, de most már percenként jön elő. Volt gerincsérve a kutyusnak, de az most jó. Hol előjön, hol visszacsúszik. Nagyon érzékeny a kiskutyám. Szinte szerelmes belém, de én is imádom a kis tökmagot. Ha elmegyek otthonról depresszióba esik. Nem tudom egyedül hagyni."

Kérdeztem, hogy evett-e a kutya valamit, hiszen kertes házban laknak és bármit össze ehetett. Van-e hasmenése vagy hányt-e, mennyire sok a nyála, de a válasz mindenre az volt, hogy nem és nincs több nyála.

Adtam egy homeopátiás szert és kértem, ha valami egyéb tünetet tapasztal, vagy rosszabbodást, azonnal jelezzen nekem és menjen el az állatorvosához.

Másnap reggel a gazdi felhívott, a kutyus jól van. Abbahagyta a nyelvnyújtogatást és a görcsös öklendezés is abba maradt. Kértem, hogy adja tovább a kutyusnak még pár napig a felírt gyógyszert és hívjon fel 2 nap múlva.

2 nap múlva csörög a telefonom és a gazdi elmesélte, hogy azóta nem jött elő a probléma és a kutyus sokkal nyugodtabb. Vizsga időszaka van, azért sokat kell elmennie otthonról, de már az sem zavarja a kutyust. Otthon pihenget, míg meg nem érkezik.