Sajtos-almás sertéscomb

A sajtot kb. 2 mm vastagra szeleteljük, az almákat meghámozzuk és 8 szeletre vágjuk. Egy-egy szelet sajtot és almát teszünk minden hússzelet közé, majd az egészet "összesimítjuk". Vastagon kivajazott tűzálló edénybe helyezzük és előmelegített sütőben megsütjük.

sertéscomb
1 kg
Pannónia sajt 25 dkg
Karaván sajt 5 dkg
savanykás alma 2 db
tejszín 2 dl
tojássárgája 2 db
vaj 5 dkg
fűszeres só

Elkészítése:
A sertéscombot kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, oly módon, hogy az alján, kb. 1 cm vastagságban a hús egyben maradjon. Fűszeres sóval mindenhol besózzuk, majd a tejszín felével mindenhol - a szeletek között is - átkenjük. A sajtot kb. 2 mm vastagra szeleteljük, az almákat meghámozzuk és 8 szeletre vágjuk. Egy-egy szelet sajtot és almát teszünk minden hússzelet közé, majd az egészet "összesimítjuk". Vastagon kivajazott tűzálló edénybe helyezzük és előmelegített sütőben megsütjük. Víz nem kell alá, mert levet enged. Ha már összesült, fóliával lefedjük a gyorsabb puhulás miatt. Finom puhára, porhanyósra sütjük. Sütés után a húst teljesen felszeleteljük, úgy, hogy a szeleteken maradjon a sajt és az alma. A sült hús levét turmixgépben összekeverjük a tejszín másik felével, a lereszelt Karaván sajttal és a két tojássárgájával (ha kevés a húslé, 1-1,5 dl vizet öntünk hozzá). A hússzeleteket tűzálló tálra helyezzük, leöntjük a mártással és visszatesszük a forró sütőbe. Kb. 5 percig sütjük, amíg a teteje egy kis színt kap. Párolt rizzsel, vagy burgonyafánkkal tálaljuk.