Petárda STOP aláírásgyűjtés

Petárda STOP aláírásgyűjtési kampány országszerte. A lakosság nagyobbik része a Szilveszter környéki időszakot a durrogó petárdák végett borzongva éli meg. Van, aki a detonációktól a lelki megrázkódtatáson felül fizikai sérüléseket is szenved.

A lakosság nagyobbik része a Szilveszter környéki időszakot a durrogó petárdák végett borzongva éli meg. Van, aki a detonációktól a lelki megrázkódtatáson felül fizikai sérüléseket is szenved. A robbangatásnak most vége lehet, mert a petárdázást országos kampány révén be kívánják tiltatni.

A pirotechnikai eszközök használatának szigorítása / betiltása érdekében népi kezdeményezésű, törvénymódosítási célzatú aláírásgyűjtő kampány indult 2005 április 26-tól június 12-ig. A „nyugalom és biztonság” megteremtésének jegyében folyó kampányt néhány civil szervezet indította.

Csatlakozott partnerekként az Orpheus Állatvédő Egyesület, a MÁTRIX Alapítvány és a TOP Egyesület és a tagjaiknak több száz településre már kipostázta az aláírható íveket. Kérésre az ország bármelyik részére postai úton további aláíróíveket küldünk magánszemélyeknek vagy szervezeteknek is (MÁTRIX Alapítvány, 6701 Szeged, P.F.:929, Petárda stop). Ezáltal csatlakozni lehet a petárdázás betiltását segítő programhoz.

Seres Zoltán
Orpheus Állatvédő Egyesület
Adó 1% az állatvédelemre: Orpheus Egyesület - 18464654-1-06
Állatbarát Web Kuckó
Állatvédelmi Adatbank