Könyvjóslás - minden könyvben több van, mint szavak összessége!

Unatkozol? Próbáld ki a könyvjóslást! Egyetlen dolog kell hozzá: egy könyv. Mindegy, mi az. Egyedül is jó szórakozás, meg családdal, barátokkal együtt fejtegetni is!

A könyvjóslás már a középkori kolostorokban is ismert volt  igaz, a szerzetesek és apácák nem annyira jóslásnak vagy játéknak tekintették, sokkal inkább isteni tanácsnak. És persze ők a Bibliát használták. 

A mai változat ennél jóval megengedőbb: bármilyen könyvet használhatsz. Vedd a kezedbe a kötetet, nyisd ki valahol véletlenszerűen, és csukott szemmel bökj rá egy mondatra. Ez a mondat lesz a kulcs. 

Ha ilyen módon kiválasztottad, akkor függetlenítsd ezt a mondatot a szövegkörnyezettől, a könyvtől, a szerzőtől. Koncentrálj erre a mondatra. Mit üzen neked? Mi jut róla eszedbe? 

Lehet, hogy egy konkrét tanácsot találsz, de az is lehet, hogy olyan mondat kerül eléd, amiről elsőre el sem bírod képzelni, hogy bármi köze lehetne az életedhez. Pedig minden összefügg mindennel, és még a legmeredekebb találatok is szolgálhatnak útmutatással. Csak meg kell fejtened  azaz ki kell találnod, mi lehet a kapcsolódás, vagy értelmezhető-e másként, mint leírt szavak összességeként. 

Íme, néhány példa: 

Idézet: "Tíz perccel később felbukkant az ügyvédem." (Hunter S. Thompson: Félelem és reszketés Las Vegasban)
Jelentése: Olyan élethelyzetben vagy, amikor külső, szakértői segítséget kell igénybe venned. Ne aggódj! Hamar meg fogod találni azt az embert, aki tudja a választ a kérdéseidre!
 

Idézet: 
"Záróráig azzal áltatjuk egymást, hogy ugyanarról beszélünk, ha más nyelven is; fizetéskor a pincér, ahogy orosz tisztekkel szokta, tüzetesen becsapja Ivan Jegorovicsot." (Molnár Miklós: Szajré)
Jelentése: Azt gondoljuk, hogy értjük egymást, pedig soha nem lehetünk biztosak abban, hogy mit érez, mit gondol a másik. Ez a bizonytalanság, amely egyben távolságot és távolságtartást is jelent, predesztinálja azt, hogy kívülállók maradjunk egy olyan szituációban, amikor a másikat hátrány éri. "Ez a dolgok rendje", siklunk át felette közömbösen.

Idézet: "Biztatón odamosolygok rá." (Bret Easton Ellis: Amerikai psycho)
Jelentése: Igen! Rád talál végre a szerelem! Hamarosan összefutsz a nagy Ő-vel, és amint meglátod, abban a pillanatban tudni fogod, hogy egymásnak születtetek. (Már megtaláltad? Akkor most történni fog valami, ami még inkább megerősíti a kapcsolatotokat!)

Idézet: "És nem is tűrjük tovább." (Bayer Zsolt – Szakács Árpád: A kultúra diktatúrája) :D
Jelentése: A mai nap kiválóan alkalmas arra, hogy változtass régi rossz szokásaidon, valamint nemet mondj mindarra, amit szeretnél kizárni az életedből. Vagy legalább levidd a szemetet.

Idézet: "Isten létezhetett már az ősrobbanást megelőzően, és akkor is létezhet majd, miután az univerzum megszűnik (ha ez bármikor bekövetkezik)." (Francis S. Collins: Isten ábécéje)
Jelentése: Isten létezhetett már az ősrobbanást megelőzően, és akkor is létezhet majd, miután az univerzum megszűnik (ha ez bármikor bekövetkezik).

Jó szórakozást!

[kapcsolodo_cikkek]