5 ikergida született a Kecskevilágban - világritkaság!

Ma adták hírül, hogy a Letti nevű kecskemama öt édes kicsi gidának adott életet. Az ötös ikrek hatalmas ritkaság a kecskéknél, a hármas ikrek előfrodulása sem túl gyakori már, de ennél több gidája nagyon ritkán van egy kecskének!

 Az Érd felől megközelíthető Kecskevilág kecskefarm ma tette közzé Facebook oldalán a hírt, hogy Letti nevű nőstény kecskéjük nagy meglepetéssel szolgált a mai napon. Várták az iker kecskegidákat, meg is született kettő, majd kibújt a harmadik, és a farm vezetőinek nagy meglepetésére még kettő, összesen öt gida jött a világra.

Az ötösikrek életét a Kecskevilág Facebook oldalán lehet követni, és nemsokára látogathatók is lesznek a szenzációnak számító ötösikrek. "A képeken még csak néhány percesek, egyenlőre úgy néz ki mind az öten egészségesek, de nyilván szükség lesz egy pótmamára is, ennyi gida felneveléséhez. Igyekszem délután jobb képeket készíteni nektek, erről hihetetlenül nagy családról." - írták az oldalukon. Nemsokára a Harmonet csapat is látogatást tesz a kiskecskéknél.