Húsvéti pite

Pulykahússal készül, ami könnyed, egészséges választásnak számít a nagy lakomák idején.

Hozzávalók:

50 dkg darált pulykahús
2 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 vagy 2 tekercs bolti
kinyújtott leveles tészta (a sütőforma méretétől függően)
5 tojás

bors
1 csipet őrölt koriander

Elkészítés:

A tojásokból hármat keményre főzünk, meghámozzuk, félretesszük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy tálba tesszük a húst, ráütünk 2 tojást, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, az olajat és a fűszereket. Kézzel jól összekeverjük.

Egy hosszúkás szögletes formát kibélelünk sütőpapírral, és az egyik kinyújtott tésztalappal. Belehalmozzuk a tölteléket. A kemény tojásokat félbevágjuk és sorban a közepére fektetjük, a vágott felükkel lefelé. Befedjük a másik tésztalappal, és a széleket jól összenyomjuk, hogy sütés közben szét ne nyíljon.

A maradék tésztából kiszúróformával díszítést készíthetünk a pite tetejére. Késsel 3 helyen apró lyukat vágunk a tésztába. A megmaradt 1 tojást felverjük, megkenjük vele a pitét és kb. 35 perc alatt megsütjük.


[kapcsolodo_cikkek]