include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
Húsvéti pite
Pulykahússal készül, ami könnyed, egészséges választásnak számít a nagy lakomák idején.
Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
2 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 vagy 2 tekercs bolti
kinyújtott leveles tészta (a sütőforma méretétől függően)
5 tojás
só
bors
1 csipet őrölt koriander
Elkészítés:
A tojásokból hármat keményre főzünk, meghámozzuk, félretesszük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy tálba tesszük a húst, ráütünk 2 tojást, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, az olajat és a fűszereket. Kézzel jól összekeverjük.
Egy hosszúkás szögletes formát kibélelünk sütőpapírral, és az egyik kinyújtott tésztalappal. Belehalmozzuk a tölteléket. A kemény tojásokat félbevágjuk és sorban a közepére fektetjük, a vágott felükkel lefelé. Befedjük a másik tésztalappal, és a széleket jól összenyomjuk, hogy sütés közben szét ne nyíljon.
A maradék tésztából kiszúróformával díszítést készíthetünk a pite tetejére. Késsel 3 helyen apró lyukat vágunk a tésztába. A megmaradt 1 tojást felverjük, megkenjük vele a pitét és kb. 35 perc alatt megsütjük.
[kapcsolodo_cikkek]