Húzódás, izomfájdalom gyötör? Próbáld ki az izomlazító gyógynövényeket!

Izomhúzódás vagy állandó izomfeszülés kínoz? Ne szenvedj tovább! Az izomfájdalom enyhítésére számos ismert és kevésbé ismert, de annál hatékonyabb gyógynövény létezik.

Az izomhúzódás bekövetkezhet egy sportsérülés vagy egy rossz mozdulat nyomán, de kialakulásában az izom túlerőltetésének is szerepe lehet. A sérült testrész mozgatása fájdalommal jár, az izom merevvé, tapintásra is érzékennyé válik. A meghúzódott izmot pihentetni, kímélni kell, további terhelése ugyanis az izomszövet szakadásához is vezethet.

A sportsérülésekből eredő izomhúzódás ellátása

A sportsérülés, baleset, ütközés, esés következtében fellépő izomhúzódás helyén duzzanat, véraláfutás is keletkezhet. A sérült izom mozgatása fájdalommal jár. Nem véletlenül! Ilyenkor a fájdalomérzet azt üzeni, hogy az izom teljes kíméletre szorul. Az érintett testrészt a duzzanat és a vérömleny méretének csökkentése érdekében azonnal jegelni kell. Ha nincs kéznél jégzselé, a magas mentol tartalmú, hűsítő krémek is segíthetnek!Az izom helyi keringését serkentő gyógynövénykrémek a gyógyulásért

A helyi keringést élénkítő gyógynövénykrémek használata enyhíti a fájdalomérzetet és támogatja az izom gyógyulását. Ezek a készítmények olyan gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek fokozzák a bekent területen az izmokat átszövő hajszálerek keringését. A vérkeringés élénkülése átmelegíti az izmokat, amelyek ezáltal lazábbá, rugalmasabbá, mozgékonyabbá válnak.

Természetes fájdalomcsillapítók: mentol, bergamott- vagy citromolaj tartalmú krémek azonnali hűsítő hatásukkal enyhítik a fájdalmat.

Az izmok helyi keringését élénkítő gyógynövények: rozmaringolaj, télizöld olaj és társaik

Akár egy sportsérülés, akár az állandó ülőmunka okozza az izmok húzódását, érdemes kipróbálni a fájdalomcsillapító, izomlazító hatású gyógynövénykrémeket. A bekent terület keringését élénkítő gyógynövények átmelegítik és ellazítják az izmokat, így természetes módon enyhítik azok fájdalmas feszülését. A hűsítő mentolt és a természetes bergamott- vagy citromolajat tartalmazó készítmények pedig a fájdalomérzet csökkentését segítik elő.

[kapcsolodo_cikkek]