Ponty cseh módra

Igen, jól gondolod elsőre. Sört szeretne inni az a hal. De borsólevessel!

 
Hozzávalók:

1,5 kg ponty
12 dkg vaj
1 nagy fej hagyma, szeletekbe vágva
2,5 dl világos sör
2,5 dl barna sör
1 babérlevél
6 szem bors
2 db szegfűszeg
kevés citromhéj
0,5 l sűrű borsóleves
ecet

Elkészítés:

Keverjük össze a ponty vérét ecettel. A pikkelyektől megtisztított és megfelelően előkészített halat vágjuk szeletekbe, és egy nagy fazékban öntsük fel sörrel. Adjuk hozzá a vajat, a vöröshagymát és a fűszereket. 

Zárjuk le szorosan a fazekat, és a pontyot pároljuk puhára. Ha már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a borsólevest és a vért, majd kis ideig forraljuk. 

A pontyot a mártással együtt tálaljuk.

[kapcsolodo_cikkek]