include("include/median_1.php"); ?>
keverjük össze a joghurtot a vízzel és a citromlével. A meghámozott uborkát reszeljük le és azt is keverjük a joghurtos lébe. A zúzott fokhagymát az olivaolajjal keverjük össze, majd az egész szintén mehet a joghurtba. Az így elkészített finomságot tegyük a hűtőbe legalább egy jó órára, hogy az ízek összeérjenek.
(Tejmentes változatban a joghurtot kissé citromosan ízesített vegán tejföllel, vagy zabtejszínnel helyettesíthetjük leghatékonyabban!)
A végén adjuk hozzá a sót, ízlés szerint borsot, és szintén ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott kaprot. Hogy betét is legyen a levesünkbe, tálaláskor vághatunk bele apró kockára uborkát és pár szem diót is.
Van, aki teljes kiőrlésű piritóst is fogyaszt hozzá! Isteni ízkavalkád!
(A szerző fotója)