Uborkaleves hidegen - isteni, nyári napokon!

Szereted az uborkát? Akkor ezt a hideg uborkalevest imádni fogod! Nyáron nagyon gyakran kellene ilyet enni, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és vízzel! Nem a leves, az uborka! Szóval szuperül hidratál, a hőgutás nyári napokon nélkülözhetetlen! És még mindehhez finom és nagyon könnyen, gyorsan el is készíthető!

  
Szuper nyári étel – mennyei élvezet!

Uborkaleves hidegen
 
Hozzávalók:
 
4-5  közepes kovászolni való uborka, vagy 2 kígyóuborka 
7,5 dl joghurt
1,5 dl szénsavmentes víz
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
2 cikk fokhagyma
1 csokor kapor
bors
 

Elkészítés:

keverjük össze a joghurtot a vízzel és a citromlével. A meghámozott uborkát reszeljük le és azt is keverjük a joghurtos lébe. A zúzott fokhagymát az olivaolajjal keverjük össze, majd az egész szintén mehet a joghurtba. Az így elkészített finomságot tegyük a hűtőbe legalább egy jó órára, hogy az ízek összeérjenek.

(Tejmentes változatban a joghurtot kissé citromosan ízesített vegán tejföllel, vagy zabtejszínnel helyettesíthetjük leghatékonyabban!) 

A végén adjuk hozzá a sót, ízlés szerint borsot, és szintén ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott kaprot. Hogy betét is legyen a levesünkbe, tálaláskor vághatunk bele apró kockára uborkát és pár szem diót is.

Van, aki teljes kiőrlésű piritóst is fogyaszt hozzá! Isteni ízkavalkád!
(A szerző fotója)