Az élet tiszta Hawaii! Te is megtapasztalhatod!

Valamit nagyon tudnak a hawaii emberek… Ismerik például azt az eljárást, amit ma már problémamegoldó módszerként használunk, aminek kicsit nehezen kiejthető, de legalább figyelemfelkeltő neve van: Ho’oponopono. Maga a Ho’oponopono szó azt jelenti: jobbá tenni, hibát kijavítani.

Van mit jobbá tennünk, van mit kijavítanunk. Soha annyi lehetőség nem volt még erre, mint napjainkban. A jó hír az, hogy a Ho’oponopono mindenkinek működik, nemre, fajra, vallásra, iskolai végzettségre való tekintet nélkül. Mindössze egy döntés szükséges hozzá, hogy gyakoroljuk. Július 11-ei workshopomon Téged is szívesen beavatlak a részletekbe!


Mabel Katz, a Magyarországon már évek óta tréningeket tartó békenagykövet és író a legkönnyebb útnak nevezte el ezt a módszert. Ezt a címet viseli könyvsorozata is, amelynek minden darabja olvasható magyarul is. Mire is jó ez a hawaii csodamódszer, ami világszerte békét, egyensúlyt, boldogságot teremt a hívei életében? 

Először is: a jelenben tart, így a tudatosan gyakorló ember nem sopánkodik a múlton, amit már megváltoztatni úgysem tud, és nem aggódik a jövő miatt, amiről pedig szó szerint fogalma sincsen, hiszen honnan is tudhatná akár csak azt is, hogy a következő percben mi fog történni. 

Másodszor: aki a jelenben van, legalább az idejének abban a hányadában, amikor képes odafigyelni a Ho’oponopono használatára, az békében, egyensúlyban van, halad az élet áramlatával, és képes könnyen alkalmazkodni a körülményekhez. 

Harmadszor: a Ho’oponopono kitartó és elkötelezett gyakorlása révén a tudatalatti elménk, vagyis a belső gyermekünk is elköteleződik; a semmire nem szolgáló előítéletek, vélemények, korlátozó hiedelmek és programok helyett ő is végzi az ún. tisztítást, az emlékeinktől és a múltunktól való felszabadítást. 

Bármilyen hihetetlen, még akkor is dolgozik értünk, amikor mi alszunk! A tudatalatti ugyanis soha nem pihen, 24 órán keresztül ő gondoskodik például a légzésünkről, a szívverésünkről, és ugyanígy képes végezni a Ho’oponopono munkáját is. Ez a módszer tehát nem csak a legegyszerűbb, de egyben olyan is, ami 24 órán keresztül dolgozik értünk. 

Kezdésnek elég mindössze néhány kifejezést, eszközt elsajátítanunk, azokat folyamatosan használnunk, és már el is mondhatjuk, hogy gyakoroljuk a Ho’oponoponot. Ami ennyire egyszerű, az nem is lehet igaz?! Márpedig a világ minden táján, sok-sok millióan használjuk és élvezzük ennek a csodálatos módszernek az áldását. Az egyszerűsége azon az egyszerű belátáson alapul, hogy amit mi magunk teremtünk a saját gondolatainkkal, azt csak mi tudjuk megváltoztatni. Vagyis ha teljes felelősséget vállalunk az életünkért, rájövünk, hogy minden pillanatban mi választunk: a küzdelmet vagy a békét, a szenvedést vagy a szabadságot, az elme vagy a szív útját járjuk.

[kapcsolodo_cikkek] 
A workshopon tanítok neked néhány olyan rendkívül egyszerű eszközt, amit bárhol, bármikor alkalmazhatsz, sorban állás, vezetés, de akár még beszélgetés vagy tárgyalás közben is. Az eredmény garantált. Nincs szükséged gurura, nincsenek szintek, bármelyik pillanatban nekiállhatsz, és megtalálod a belső békédet. Nincs ennél nagyobb kincs, bármit hoz az élet. Betegséget, veszteséget, még sok-sok kisebb vagy nagyobb problémát: megtanulhatod kezelni őket, másképp látni, felelősséggel elvállalni, hogy ha te változol, minden változik. 

Ho’oponopono: boldogság, minden különösebb ok nélkül.