A misztikus Tarot kártya

A Tarot kártya az egyik legpontosabb önismereti és sorselemző módszer. Eredete a homályba vész. Feltehetőleg a világ egyik legrégebbi könyve volt. Igen, egy könyv, melynek lapjait nem fűzték össze. Honnan eredeztetik a kutatók? Hogyan és mire használhatod? KaLily cikkéből megtudhatod.

A jóslás, vagy jövendőmondás kifejezés nem igazán pontos. Karma ugyan létezik, azonban előre elrendeltetettség, teljes predesztináció nincs. Szabad akarat létezik. A lapok útmutatóul szolgálnak, segítenek a döntések meghozatalában. A rajtuk lévő képek rendkívül mély és ősi szimbólumokat, archetípusokat tartalmaznak, melyek segítségével az Akasha Krónikában tudunk olvasni.
Mindig az adott pillanatban rejlő lehetőségeket mutatja meg (ellenben az asztrológiával és a számmisztikával.)

A Tarot pakli felépítése:


Minden Tarot kártyapakli két részből áll. A 22 lapból álló Nagy Arkánum Atlantiszról, míg az 56 lapot tartalmazó Kis Arkánum Gondwana, más néven Mu szigetéről származik. Az Arkánum jelentése titok. A két pakli a középkori Európában forrt eggyé.

A Nagy Arkánum önállóan is használható. Ezek a lapok kiválóan alkalmasak arra, hogy az élet fontos dolgairól meséljenek. Valójában a beavatási út 22 fázisát szimbolizálják. Ezeken a stációkon általában mindenki végigmegy, életében akár többször is. Megfeleltethetőek a héber abc 22 betűjének.

A Kis Arkánum lapjai árnyalják a Nagy Arkánum kártyáinak jelentését, segítik azt hétköznapi életünkre vonatkoztatni. 4 részből áll: botok, kardok, érmék és kelyhek. Ezek a négy elemmmel, a tűzzel, a levegővel, a földdel és a vízzel hozhatóak analógiába.
Mind a négy alcsoport tartalmaz 10 számozott lapot, valamint 4 személyi jelölőt: Apród, Lovag, Király, Királynő.Így vess kártyát:


Ha van időd, érdemes rákészülni a kártyavetésre. Ha az élet nagy dolgaira szeretnél rákérdezni, akkor mindenképen nyugodt körülmények között tedd! Az elme elcsendesítését segítheti egy meditatív zene, egy gyertya vagy mécses, és egy kellemes füstölő.
Kérheted az általad tisztelt istenséget vagy angyalt, hogy segítsen választ kapnod.
Sok esetben már egy lap kihúzása választ adhat a kérdésre, máskor érdemes 3 lapot húzni. Mindenképen hallgass a megérzéseidre!

Magunknak a legnehezebb kártyát vetni. Ha úgy érzed, hogy elakadtál valamely életterületen, érdemes egy gyakorlott kártyavetőhöz fordulni.

Grace

+36-70/978-48-01
grace.spiritualis.studio@gmail.com


facebook.com/GraceSpirituálisStúdió