Zabkorpás cukkinitócsni

Nagy kedvenceink, a cukkini meg a tócsni egyesítve, reform kivitelben. Diétázók is fogyaszthatják!



Hozzávalók
:

2 cukkini
3 tojás
kb. 15-20 dkg zabkorpa
a sütéshez olívaolaj
só és ízlés szerinti fűszerek (pl. bio vegeta)

Elkészítés:

A cukkiniket lereszeljük, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a fűszereket (ki hogyan szereti a tócsnit, az alapverzióhoz elég csak a só is, de el lehet vinni borsos vagy mediterrán fűszeres irányba is), jól összedolgozzuk.

Belekeverjük a zabkorpát, amúgy nagymamásan: amennyit felvesz, hogy sűrű masszát kapjunk. Ez függ attól, hogy mekkorák a cukkinik meg a tojások, nincs sok értelme pontosan kimérni.

Teflonserpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, kanállal beleszaggatjuk a masszát, ellapítgatjuk. Néhány perc után megfordítjuk a tócsnikat, hogy mindkét felük ropogósra piruljon.

Frissen, melegen a legjobb, akár magában, akár köretnek.

[kapcsolodo_cikkek]