Marko Kloos és Ray Bradbury nyitja az őszi sci-fik sorát

Két sci-fivel indítja az őszt az Agave Kiadó. A most megjelent köteteket elsősorban a régebbi rajongóiknak ajánlják.

A negyedik részéhez érkezett Marko Kloos Frontvonalak-sorozata: a Renegátokban folytatódik az emberiség csillagközi harca a nyurga nevű idegen fajjal, ám ezúttal nem várt fordulatot vesznek az események, és Andrew Graysonnak egy titkos felderítő küldetésre kell indulnia mindentől távol, aminek a tétje viszont nagyobb, mint valaha.

Ez a katonai sci-fi sorozat Amerikában óriási népszerűségnek örvend (idén lépték át az egymillió eladott példányt), és itthon is biztos rajongói bázist szerzett magának az elmúlt három évben, ráadásul most már mindössze két könyv választ el minket a befejezéstől. Még nem késő elkezdeni az elejétől, de nem árt tudni, hogy a Frontvonalak című első rész lassan kezd kifogyni.Még egy igazi klasszikus kerül most terítékre: új fordításban kerül a boltokba Ray Bradbury egyik legfontosabb műve, Az illusztrált ember. A sci-fit szépirodalmi magasságokba elsőként felemelő Bradbury 1951-ben megjelent második novelláskötete immár évtizedek óta klasszikusnak számít, és mit sem vesztett sem aktualitásából, sem erejéből.

Történetei akár a Földön játszódnak, akár a Marson, középpontjukban mindig az ember áll. Az ember, aki akkor is a társát támadja, amikor szkafanderben tehetetlenül sodródik az űrben. Aki a marslakókat is meg akarja téríteni. Aki inkább robothasonmást készíttet, minthogy maga oldja meg az élete problémáit.[kapcsolodo_cikkek]