Emberére akadt a démon

Indul a nosztalgia: újból érkezik Christopher Moore első regénye!

... hanem a rajongóktól, hiszen az ő kérésükre adta ki az Agave Kiadó új fordításban Christopher Moore első regényét, az Ördögöd van címűt. A kötet először még az Ulpius-ház gondozásában jelent meg 2001-ben, most viszont Pék Zoltánnak köszönhetően egységesen beépül Moore többi, magyarul is megjelent könyve mellé.

Két könyv hiányzik már csak az életműből: jövőre várható a szerző vadonatúj regénye, a Bolond-sorozat harmadik része (Shakespeare for Squirrels), míg 2021-ben érkezik a Fluke.Travis évtizedek óta úton van, mégsem menekülhet, ugyanis szó szerint magával cipeli a végzetét: egy démont, akit fiatal korában véletlenül idézett meg. Ha Travisnek ördöge van, akkor a démon emberére akadt benne, mert a lény legszívesebben felfalna mindenkit, akit csak lát, de gazdája hősiesen igyekszik ezt megakadályozni.

A különös páros Pine Cove-ba érkezik, ebbe az álmos kaliforniai városkába, amely tele van svindlerekkel, újpogányokkal és különc honpolgárokkal, akiknek mind megvan a maguk metaforikus démonja. Ám ahogy a metaforát sem szerencsés keverni a metamfetaminnal, úgy a közmondásos démont sem jó a falra festeni, mert netán rossz néven veszi. Mintha csak erre a két alakra várt volna, a városban most végleg elszabadul a pokol.

Christopher Moore első regénye roppant fordulatos és feszesen megírt történet, tele a tőle megszokott észbontó karakterekkel és hajmeresztő ötletekkel. A kötetet új fordításban tartja a kezében az olvasó.