Lelki okai is lehetnek a pajzsmirigy alul- és túlműködésének

A pajzsmirigy a torokcsakrához tartózó mirigy. A torokcsakra energiája támogatja a kommunikációt, az igazságérzetet és az önmegvalósítást.

Védelmi pajzs mögé húzódik az az ember, aki családi minta miatt azt a programot kapta, kiállni önmagáért nem tud, más, ezért bántják, alárendelt szerepben kell élnie. Például csak azért, mert nő. Valódi értékeit vagy nem ismerik fel, vagy nem értékelik.

A torokcsakra energiája magasabb szintű, mint a szolár csakráé, mert az önmegvalósítás azt jelenti, a lelkem választott egy utat, ami számomra fontos és a többi létező javára is válik. A szíved energiája is benne van. Szeretned kell, azt amit csinálsz. Ez a hivatástudat.A torokcsakra energiáját blokkolja a „kockásító” iskolarendszer, ahol hiányzik a tehetségek kibontása, gondozása. Ha a gyerekkorban durvább esetben kuss a neved, hogyan tudnál kiállni magadért? A félelem miatt visszahúzódsz, félsz attól, megmutasd, milyen vagy. Hogy olyan munkát végezz, ahol fejlődsz és megbecsülnek. Helyette sodródsz, áldozatként éled az életed. Létrejön az alulműködés. Számos tehetség felvállalta inkább a deviáns életutat, mint azt, hogy a zsenialitását feladva „jógyerek” „jótanuló” legyen…

Túlműködés esetében a leggyakrabban előforduló ok az önmagunkkal támasztott irreális elvárás és az ebből fakadó stressz. Figyelj rám, kevésbé tökéletesként is szeretnek kell önmagad!

A pajzsmirigy megnagyobbodása azzal a tünettel jár együtt, az élet fojtogat, nehezen kapsz levegőt, ami a szabadság és a feltétel nélküli szeretet energiájától való elszakadást szimbolizálja.

Kiemelten fontosnak tartom itt is, és más betegségek esetében is két terület rendbe rakását. Egyik maga a családi minta, ha ugyanaz a betegség ismétlődik, a hajlam a génekbe íródik.

A program mint sorsminta ezt határozza meg: ide tartozom, ehhez a családhoz, tőlük kaptam az életem, pl. pajzsmirigy alul működéssel együtt. Egy téves hit akadályozza a gyógyulást, az, hogy a sorsukban osztozni kell. Ezt érdemes letenni, helyette a szeretetre és a fejlődésre épülő odatartozást beállítani programként.

A másik terület a Belső Gyermek gyógyítása. A kapcsolódás a Belső Gyermekhez segít megszabadulni a szorongástól, a megfelelési kényszertől, segít feldolgozni azoknak a bántásoknak a fájdalmát, amikor más voltál, kevesebbet nyújtottál, mint amit elvártak.