Sajtos burgonyával töltött sertésdagadó

Egy serpenyőt vajjal kikenünk, zsemle-morzsával meghintünk és szétterítjük benne a burgonyát. Kevés vajat morzsolunk rá, majd a sütőben megpirítjuk.

sertésdagadó
80 dkg
vaj 8 dkg
vöröshagyma 5 dkg
főtt burgonya 40 dkg
Köményes Göcseji csemege sajt 15 dkg
zsemlemorzsa 3 dkg
köménymag
őrölt bors, só

Elkészítése:
Vajban kevés finomra vágott vöröshagymát pirítunk és hozzáadjuk a lereszelt főtt burgonyához. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük és belekeverjük az apró kockákra vágott köményes Göcseji csemege sajtot. Egy serpenyőt vajjal kikenünk, zsemle-morzsával meghintünk és szétterítjük benne a burgonyát. Kevés vajat morzsolunk rá, majd a sütőben megpirítjuk. A sertésdagadót vékony pengéjű, éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen. A burgonyát beletöltjük, a nyílást bevarrjuk, vagy hústűvel összetűzzük. A húst megsózzuk, megszórjuk kö-ménymaggal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd tepsibe fektetjük és a sütőben szép pirosra sütjük. Felszele-teljük és idénysalátákkal kínáljuk.