Sajtpuffancs

Ha már úgyis ajánlott otthon maradni, süssünk valami finomat!

Hozzávalók:

2,5 deci liter tej
8 dkg margarin
16 dkg rétesliszt
3 tojás
12 dkg sajt
1 tojássárgája

a tepsi kikenéséhez olaj vagy zsír

Elkészítése:

A tejet a margarinnal és egy csipet sóval felforraljuk. Lassan, állandóan kevergetve öntsük bele a lisztet. Addig hagyjuk a tűzön – közben szüntelenül kevergetjük – amíg a tészta az edény falától el nem válik.

Miután kihűlt, egyenként fakanállal beledolgozzuk a tojásokat és a reszelt sajtot, majd a kikent tepsire diónyi gömböket rakunk belőle. Ne rakjuk egymáshoz túl közel a puffancsokat, mert sülés közben megnőnek!

Megkenjük tojássárgájával, és forró sütőbe tesszük. 5 perc múlva, anélkül, hogy a sütőajtót kinyitnánk, a tüzet mérsékeljük. Aranysárgára sütjük a kis fánkokat, ügyelve arra nehogy megbarnuljanak, mert akkor az ízük keserű lesz.