Ingyenes képeskönyv a koronavírusról gyerekeknek

A koronavírus-járvány a gyerekek életét is átformálta, de ez a könyv segít számukra megérteni, mi és miért zajlik körülöttük. Axel Scheffler, az egyik legnépszerűbb angol gyerekkönyv-illusztrátor egyedülálló új könyvet jelentetett meg a koronavírus-járványról.

A koronavírus-járvány a gyerekek életét is átformálta, de ez a könyv segít számukra megérteni, mi és miért zajlik körülöttük. A könyv most ingyenesen elérhető, letölthető és terjeszthető bárki számára – a könyv magyarországi kiadójánál, a Pagonynál is.

A könyv elkészítésében Axel Scheffler orvosokkal, tanárokkal, pszichológusokkal együtt dolgozott, így a tartalom pontos, hiteles és megfelel a 4-10 éves gyerekek igényeinek. Fontos kérdésekre ad választ olyan egyszerű nyelven, amely könnyen befogadható 4-10 éves gyerekek számára is:

A gyerekeknek nem könnyű elmagyarázni a karantén okait anélkül, hogy megijednének. Mert akár akarjuk, akár nem, most a gyerekekhez is eljutnak olyan információk a koronavírus-járványról, amik félelmet keltenek. De ez a rövid könyv hozzájárul ahhoz is, hogy feldolgozzák a félelmeiket. Mindent elmond a vírusról, amit tudni érdemes anélkül, hogy félelmet keltene.

A könyv
itt érhető el ingyenesen! 


 
Axel Scheffler a Pipp és Polli sorozat szerzője, Julia Donaldson könyveinek állandó illusztrátora.