Figyelem: 3 sorsbolygó is irányt vált a Bika havában!

Hogy mit jelent ez? Türelem és további kitartás kell még, az biztos. Kinek mit hoz ez az időszak? A csillagok megsúgják, asztrológusunk pedig megfejti az üzeneteit.

A Nap a Bika jegyébe lépett, ezzel a zodiákusi kör második jegyváltásához értünk. A Nap jegyváltásának köszönhetően felszínre hozza, hogy miként viszonyulsz az élvezetekhez, ízekhez, harmóniához és a szépséghez, de nem ez a hónap legfontosabb bolygóváltozása, hanem a Plútó irányváltozása. Az irányt váltó Plútó a Bikákon kívül a Bakokra is hatással lesz. Sőt, mondhatni mindannyiunk életére is, mert talán kezdhetünk bízni, kezdhetünk fellélegezni.

Bika havában a másik két sorsbolygónk is irány vált majd, májusban először a Jupiter kezd tolatni, majd nemsokára rá a Szaturnusz is. Ezért nemcsak a Bikáknak érdemes elolvasni, hogy a következő hónapban mire számíthatnak!Asztrológiai szempontból egy mozgalmas, eseménydús időszak a következő pár hét, legalább annyira, mint az elmúlt pár hónap. Nézzük, mi is várható:

Elsőként a Plútó kezd hátrálni. Április 25-én a Bakban hátráló mozgásba vált a tranzit Plútó egészen október elejéig, mikor újra irányt változtat és elindul előre. Bak, mint a társadalmi rend, a hierarchia analógiái kerülnek terítékre továbbra is. Plútó pedig totális átalakulást kíván. Plútóról tudni kell, hogy ahol áthalad, ott, mint egy kitört vulkán hat. Kicsit szélsőséges, impulzív, misztikus és hangulatingadozás jellemezheti majd ezt az időszakot, amikor a plútói hatás beköszönt.

Az, hogy ez kinek milyen téren jelentkezik, az egyéni mindig, az csak attól függ, hogy a születési képletedben hol áll a Plútó és hova kerül most, de az energetikája az majdnem általánosítható, azaz: szélsőségesség és intenzivitás. A kifele helyett befele kerül a fókusz.

De irányt vált a Bakban a Jupiter is. Jupiter, mint a bőség és jóság bolygója alázatosságot és bölcsességet követel tőlünk. Jupiter felnagyítja a dolgainkat. Főleg azokat, melyek a Bak analógiájához köthetőek: felelősség, alázat, munka. Nagyon fontos, hogy nem szabad jupiteri időszak esetén sem elszállni, józannak és alázatosnak kell maradni, ha esetleg megajándékozna minket. Mert erre is van esélyünk. Ellenkező esetben ajándék helyett, pofonok várhatóak. Jupiter felnagyítja a dolgainkat.

Majd elkezd a tranzit Szaturnusz is tolatni, és visszatér a Bak jegybe. A májustól retrogád Szaturnusz arra tanít majd minket, hogy őszintén tegyünk rendet a saját életünkben, lelkivilágunkban. A Szaturnusztól sokan félünk, mert mondhatni nem egy várt, népszerű bolygó, mert leckéket ad, sokszor le is tesztel. Csendet, rendet fegyelmet követel a kapu őre majd tőlünk, főleg mikor visszatér a Bak jegybe. Az idő minőségét is jelöli, ezért ne feledjük, hogy nincsen múlt, nincsen jövő, csak a jelen van. Nehézségeket, korlátokat okozhat nem kellemes leckéivel. A szaturnuszi leckék az alázat és a felelősség főleg, aminek most van itt az ideje igazán.

Bármilyen nehéz is, de ez az időszak kedvez majd, hogy megtalálhatjuk valódi önmagunkat és belső békére leljünk, hisz a nehézségeken keresztül vezet az út a belső béke felé. Hogy megkönnyebbülhetünk-e a hátráló mozgású sorsbolygóknak a következő időszakban azt megmondani nem lehet, de azt igen, hogy mit kívánnak ezek a bolygók tőlünk mind egyéni, mind kollektív szinten: összességében a Bak jegyében mind a Jupiter, mind a Szaturnusz a felelős felnőtt viselkedést fogja díjazni, a tiszta keretek, struktúrák kialakítását és betartását. És ezt támogatni tudja a Plútó is. Lecsendesedünk, belül megéljük a változásokat, akkor majd növekedhetünk utána. És bármilyen nehéz is most, ne felejtsük el, hogy minden értünk van.

Nézz be az Astrocofféba!