Tudod mi az 5, és mit jelent a G? 5G -amitől rettegni szokás

Leleplezem előre - ha tényleg csak az 5G definíciója érdekel, akkor tessék: Ötödik generációs telchnológia a mobilkommunikációban. Ha az összeesküvés elméletek érdekelnek, akkor nyugodtan olvasd tovább a cikket, ugyanis az 5G valódi magyarázatára itt bukkansz majd rá.

 Az 5G önmagában csak annyit jelent, hogy fejlődött egy szintet a mobil technológia. (A bonyolult, de a cikkem alapjait tartalmazó wikipédia bejegyzés IDE KATTINTVA olvasható)

Új és modernebb lett. Volt - emlékeztek - korábban 2G meg 3G és 4 G is van. És még mind élünk. A fejlődés most az ötödiknél jár. Ez pedig már iszonyú gyors. Ezzel a nagyon jó minőségű és gyors nettel - amely egyébként a kutatási eredmények alapján egyáltalán nem különbözik a korábbiaktól, sem elektromágneses kibocsátását, sem egyéb mutatóit nézve, szóval ezzel az 5G-s technológiával már sokkal gyorsabb az adattovábbítás mint korábban.

Jobb a net, ha egyszerűen akarunk fogalmazni. Nem csak a saját gépünkön - hiszen nekünk a mai sebességek mellett ez már mit sem számít, hanem minden eddiginél nagyobb lehetőségeket nyit meg abban, hogy olyan futurisztikus elképzelések is megvalósulhassanak, mint az önműködő mezőgazdaság, vagy a vezető nélküli járművek használata, amely minimálisra csökkentené az ütközések és balesetek számát és megoldana egy csomó fenntarthatósági kérdést, hogy csak két közismert és népszerű dolgot említsek. 

Aki el akarja hinni, hogy a jeladó tornyok eddig a korábbi négy fázisban nem (tényleg, miért nem?), de most az ötödikben már talralmaznak valamiféle misztikus befolyásolási eszközt, az nyilván nem hisz a kutatásoknak, és ezt a hiedelmét tűzön-vízen át megtartja. Nekik bármit mondunk, úgy is azt fogják igaznak megélni, amit a fejükben nagy munkával felépítettek. 

De azok számára, akik eddig még csak olvastak róla, hogy van ilyen, de nem tudták, hogy mi ez, adnék pár 5G-vel kapcsolatos adatot. Igyekszem úgy foglamazni, hogy bárki megértse. Ezért tudományos szempontból lehet, hogy pongyola leszek, de most nem annyira a tudományosság, inkább a közérthetőség a célom. 

Az 5G vagyis ötödik generációs kommunikációs technológia semmilyen közös pontot nem mutat a Covid-19 vírussal. Ilyen elven kikiálthatnád bűnbaknak a villanyoszlopokat, mert minden sarkon ott állnak, vagy a templomtornyokat is, mert magasak.