Valóban ismeretlen hívogat? Telefonszám tudakozó egyszerűen!

A telefonszám tudakozó egyszerű megoldás azoknak, akik gyorsan szeretnék megtudni, kihez tartozik a hívószám, amiről keresik. Gyakran előfordulhat az is, hogy egy ismeretlen szám keres minket, annak ellenére, hogy a mai világban inkább az online kommunikáció jellemző.

Köszönhető a közösségi médiai platformoknak és a különböző alkalmazásoknak, melyek által internetes kapcsolat segítségével hívhatunk valakit és üzenhetünk egymásnak. Régebben főleg a Skype-ot használtuk, a mára már elterjedt a Messenger, leggyakrabban ezeken hívjuk ismerőseinket. Itt legtöbbször egyértelmű, hogy ki hív bennünket.
 
Névvel azonban például a Viber vagy a WhatsApp alkalmazáson is kereshetünk. Ezeken az alkalmazásokon telefonszám alapján történő regisztráció után internet használatával küldhetünk üzeneteket egymásnak, hívhatjuk a másikat. 
 
Huzamosabb idejű kommunikációra ott van példaként a Zoom, a Discord, vagy a hasonló programok.  Akár több résztvevős megbeszéléseket is tarthatunk interneten keresztül, ide azt hívjuk meg, akit mi szeretnénk, és nincs probléma azzal, hogy nem ismerjük a résztvevőket.
 


Honnan tudhatom, ki hív telefonon?
 


Bosszantó dolog, ha nem ismerős keres, hogy nem tudjuk előre, ki lesz a vonal túloldalán. Egy ügynök, aki megkaparintotta a számunkat, vagy egy bőbeszédű ismerős, vagy épp egy hatósági vonalról hívnak? Nem mindegy! Ha éppen nem vesszük észre, és mégis csörög a telefon, vagy csak kontrollálni akarjuk, kinek a hívására feleljünk, egy kis kutatással könnyedén kideríthetjük, ki is keresett minket a visszahívás előtt. 
 

Telefonszám tudakozó

 
Egyszerű megoldás lenne, ha csak bepötyögjük az adott számot a böngészőbe, az pedig egyből kidobja az információt, de így nem lesz sikeres a keresés. Szerencsére, ha nem privát volt a hívó, általában könnyedén megkereshetjük az interneten, hogy ki keresett telefonon, kié a telefonszám? 
 
 

Egyesével keresgélni? Ez volt a múlt! 

 
Rengeteg megoldás és oldal foglalkozik ezzel a problémával, minden szolgáltatónak van külön rendszere, ami megkönnyíti a helyzetünket. A Telekom, Telenor, Vodafone, Digi, sőt, még kifejezetten szakmai telefonszám-keresők is léteznek. 
Amint megnyitottuk az oldalt, elég csak a számjegyeket beírni. Itt azt is kiválaszthatjuk, melyik szolgáltatónál van az illető, már a honlap kiválasztásakor. 
Fordított esetben is tökéletes megoldás, a szám mellett névre is kereshetünk, vezeték- illetve keresztnévre, irányítószámra, lakcímre, melyet a rendszer a regisztrálás és előfizetés folyamán már megjegyzett. 
 

Okostelefonok

 
Napjainkban már a telefonoknál választhatunk olyan beállítási lehetőséget, mely már a hívás pillanatában megmutatja, kit keresünk, vagy ki keres minket. Még annyira nem elterjedt rendszer, azonban vannak helyzetek, amikor jól jöhet ez az információ, hívjunk akár magánszemélyt, akár egy céget, rendelőt. Ez a funkció jelenleg főleg az android rendszert használó eszközöknél van jelen. 
 

Ijesztő hívások – lehetünk mi a nyomozók! 

 

Hív, majd megszakad. Újra hív, majd megszakad. Telefonál, és csak a lihegést hallom. Kihez tartozik a titokzatos telefonszám? Bár nem vagyunk titkos ügynökök, és nem is lakik velünk egy fedél alatt James Bond, de mégis azonnal rá tudunk keresni a tudakozóban a telefonszámra, és legalább kiszűrhetjük, hogy egy távoli ismerős névlistájából egy véletlen hívás lehetett, vagy tényleg fenyegetésnek vagyunk kitéve. 
 

Az új telefonkönyv, amiről Derrick csak álmodott 

 
Szinte mindenki emlékszik, ahogy a régi filmeken a detektívek, vagy a titkosügynökök bementek a telefonfülkébe, és a telefonkönyv sorait böngészve próbáltak információkhoz jutni. vajon mit szóltak volna, ha azt mondjuk nekik, hogy vigyék magukkal a telefonkönyvet mindenhová? Lehet, hogy alaposan hátba vágtak volna vele bennünket. Ahhoz, hogy meglegyen egy-egy fontos telefonszám, néha kitépték a lapokat – máskor ez volt a nyom. Ők is hívták a telefonszám tudakozót, de a kisasszonyok nem voltak olyan gyorsak, mint a mai okos telefonkönyvek.
 
Ma a telefonkönyv ott lapul a zsebünkben az okostelefonunk segítségével akarva-akaratlan, mindenhová magunkkal is visszük.  A telefonszam-tudakozo.hu  egy okos, online telefonkönyv, amelyből nem kell lapokat kitépni ahhoz, hogy adatokat nyerjünk a hívóról. 
 
 

Kit is hívjak vissza? 
 

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy egy csomóan hívták egymás után, vagy több helyre telefonált és nem mentette el a számokat. Aztán utólag valakit vissza kellett volna hívni, és fogalma nem volt, hogy melyik szám is a helyes. Ilyenkor jön jól, ha azonnal használni tudjuk a telefonszám tudakozót, ugyanis azonnal be tudjuk ütni a számokat és meg tudjuk találni a számunkra fontosat, anélkül, hogy kínos beszélgetésekbe kellene bonyolódnunk. 
 
 
A telefonszámok gazdáját megtalálni ma már viszonylag egyszerű dolog. Nincs más teendőnk, mint IDE KATTINTANI – és ezt a címet elmenteni!