Borozós Béla buddhatermészete, avagy segít-e a magas rezgésszint egészségesnek maradni?

Sok ezotériával foglalkozó csoportban fut az a nézet, hogy aki magas rezgésű személy, az sokkal kevésbé fog megbetegedni, mint az, aki tele van félelmekkel, és felül a média keltette rettegés-vonatra, ami a járvány körül kialakult. Nézzük a spirituális tudatosság útvesztőjének egy újabb kis darabját, és próbáljunk meg tisztán látni, amennyire csak lehet.

 A hullámtan fizika. Egyik törvénye, hogy minél magasabb egy hullám frekvenciája, annál gyorsabban rezeg, és minél alacsonyabb, annál lassabban rezeg.  A fizikában a hullámokat nem sorolják rezgésük szerint dobozokba, hogy vannak jó hullámok, meg rossz hullámok, csak hullámok vannak, melyek természetük szerint viselkednek. A fizika ebből a szempontból spirituálisabb, elfogadóbb a konyhanyelvi ezotériánál. 
 

Jó hullám, rossz hullám, és a felcímkézett lábujjú hullám 


Az ezotériában szeretik a hullámtanban a magas rezgést „jóként”, az alacsonyat pedig „rosszként” beállítani. Ezzel mintegy megcímkézve magukat, mint jókat és másokat, mint rosszakat. A mások, akik elkapják a betegséget, ők ebben a kontextusban azok, akik nem foglalkoztak eleget magukkal és a spirituális tudatosságukkal, és a jók, akik pedig eléggé tudatosok, eléggé sok vitamint esznek, elég sok tudatos teremtő gondolatuk van, elég céljuk, és így ők a jók, akik némileg védettek a betegségek ellen. Baromi jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne, de ez sajnos nem matek lecke, amit odahaza home Officeban megtanulhatunk. Vagy mégis? 
 Az emberi test hullám természete


A test egy biokémiai rendszer, melyre hatnak a környezet erői, és ő maga is hat a környezetre.  A fizika szerint minden létező dolognak van hullám-természete is, mivel energetikai lények is vagyunk, nem csak fizikai természetűek. Ha ezzel most nem megyünk bele mélyebb vitákba, hanem elfogadjuk alaptézisként, akkor tovább gondolkodhatunk. A jó és szép, magas rezgés, és a nem olyan szép, alacsonyabb rezgés mentén. 
Az ember nem egysejtű, ezért a biokémiai rendszerében egyszerre vannak jelen különféle rezgések, különféle hullámok. Hatunk a világra és a világ is hat ránk, így egyszerre lehetünk alapvetően jól, de szomorúan egy apróság miatt, ami pár óra múlva már elmúlik, vagy lehetünk épp betegen is feldobottak és boldogok valami miatt, amitől jobban érezzük magunkat, de nem lesz elég a gyógyulásunkhoz, de közérzetünk javul. (Ide kattintva találsz egy jó írást erről >>  ) 
 

Hullámok tengerében – rezgések élményében 


Egy ember egyszerre különféle rezgéseket él meg. Van egy alaptónusa, amin általában él, és van az aktuális helyzete, továbbá vannak olyan háttérben futó, tudattalan „kapcsolók”, amelyek olyan „parancsfájlokat futtatnak a háttérben”, amire a tudatos elmének nincs ráhatása. A betegségek megjelenésének gyakran ezek a „tudattalanul bekapcsoló parancsok” az okozói. És – mivel tudattalanok – nem lehet a beteget felelőssé tenni azért, hogy nem élt elég ügyesen, és ezért lett beteg. A tudatosan élő ember pont ezeknek a háttérparancsoknak a tudatosításával, felismerésével, ezeknek a kapcsolóknak az örökre lekapcsolásával, vagyis a mély önismerettel tud hatékonyabban részt venni saját egészsége megóvásában. De a legtöbben – vagyis mindenki, aki ezt a cikket olvassa – úton vagyunk, és nem érkeztünk még meg. Vagyis a tudatosodásunk különféle szintjén járunk.
 


Béla bácsi borgőzös bölcsességei, kontra Buddha 

 

Az az izgalmas ebben az egészben, hogy mindenki a maga szintjén jut felismerésekhez. Béla bácsi, aki a sarki kocsma előtt, borgőzös gondolatait leheli a pálinkagőzös éjszakába, sokszor olyanokat mond, hogy ha másnap kiírod a Facebookra, Buddha aláírással, mindenki szénné fogja osztani. A felismerések ugyanis nem attól függenek, hogy hány Bioenergetic könyvet olvastál az elmúlt évben, hanem attól, hogy mennyire tudod beépíteni az életedbe azt, amire rájöttél, hogy állsz erkölcsökkel, etikával, kitartással. Bogőzös Béla egy mondata nem teszi őt mesterré, de lehet a személyes életedben egy fontos gondolata, ami átsegít téged egy nehézségen. Sőt, az ő felismerése épp olyan értékes és előre vivő lehet a számára, mint a te számodra, aki ilyen témákon merengsz, és erről olvasol cikkeket. (Apropó, ha itt jársz, dobj egy lájkot, hogy lássam, olvasol!) 

 

Vitamin, jóga, energiák és egészség 
 

Ezek mind-mind jót tesznek nekünk, energetikailag is hullámtanilag is, és közérzetileg is, és ha vannak céljaink, ha szeretni tudunk, akkor tény, hogy a betegségek is jobban kerülnek bennünket, sőt ha mégis megkapjuk őket, hamarabb túljutunk rajtuk. Például mert a szeretteink mellettünk állnak. Pláne segít, ha nem kezdünk el ítélkezni azok felett, akik a felismerések egy másik színterén járnak, nem címkézzük őket hülyébbnek, nem játszunk egó-méregetős akadályversenyeket. 
 

Idegrendszer: rezgések és a hullámok
 

A magyar nyelv nagyon szépen jelzi, hogy „feszültek vagyunk”, vagy „kötélből vannak az idegei”, vagyis mutatja, hogy a rezgésekre leginkább az idegrendszer rezonál. A szaglásért és ízlelésért (vagyis a két legkevésbé tudatosított, mégis iszonyú fontos érzékszervünkért) az idegrendszerünk felel. A vírus tehát igenis hatással van az idegrendszerre. Több beteg számol be arról, hogy pszichésen is erősen megviselte őt a vírus jelenléte. Vagyis aki megkapja, annak bizony a rezgéseit is próbára fogja tenni. 

 

Mi segít legtöbbet? 
 

Meghallgatni másokat. Értőn, figyelve. Bélákat a kocsma előtt épp úgy, mint mestereket, akik a vírus és a félelem összefüggéseiről beszélnek. Eközben nem harcolni a szélmalmokkal, mint egy kattant Ezo-Quijote, hanem gyakorolni az elfogadás eszméjét. Megérteni a másik igazát, elfogadva azt, akkor is, ha neked épp egy másik igazságod van. 

Ahogy Khalil Gibran is írja: 
 
 

„Ne mondjátok: "Megtaláltam az igazságot"; mondjátok azt: "Találtam egy igazságot".

Ne mondjátok: "Megtaláltam a léleknek útját". Mondjátok: "Találkoztam a lélekkel, mely az én utamon jár".

Mert a lélek minden úton jár.

Mert a lélek nem egyenes vonalon jár, sem úgy nem nő, mint a nádszál.

A lélek kibomlik, mint a megszámlálhatatlan szirmú lótuszvirág.”