Töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval

A lehéjazott, apró kockára vágott paradicsomot is beletesszük, sózzuk, finomra vágott rozmaringgal, borssal ízesítjük, és a ketchupot belekeverve összerottyantjuk. A ragut és a főtt tésztát egybe keverjük,

200g Gyermelyi négytojásos kiskagyló, 2 nagyobb padlizsán, 50g póréhagyma, 200g sonka, 4 db paradicsom, 2 evőkanál ketchup, só, őrölt fehérbors, 1 ág rozmaring, 200g mozzarella sajt, 1dl olívaolaj

A padlizsánokat kettévágjuk és belsejüket kikaparjuk. Sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőben 200°C-on 10 percig sütjük őket. A maradék olívaolajon megfuttatjuk a fél karikára vágott póréhagymát, rátesszük a padlizsánok apróra vágott belsejét, majd a vékony csíkokra, esetleg kockára vágott sonkát és 1-2 percig összepirítjuk. A lehéjazott, apró kockára vágott paradicsomot is beletesszük, sózzuk, finomra vágott rozmaringgal, borssal ízesítjük, és a ketchupot belekeverve összerottyantjuk. A ragut és a főtt tésztát egybe keverjük, majd a padlizsánokba töltjük. Felszeleteljük a sajtot és a tésztahalom tetejére elosztjuk. Sütőbe tesszük és 200°C-on készre sütjük. Ízlés szerint mártással is tálalhatjuk.