Gombafelfújt

Az egészet félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojások sárgáját a liszttel és kevés tejjel. A maradék tejet feltesszük főni, amikor forr, beleöntjük a lisztes keveréket, és habverővel, gyors kevergetés mellett sűrűre főzzük.

Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg gomba
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 4 tojás
- 6 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 dl tejszín

Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne gombát, majd a szerecsendióval, őrölt fehér borssal, sóval fűszerezzük, és belekeverjük a petrezselymet. A levét és 3 evőkanál gombát külön edénybe teszünk. Az egészet félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojások sárgáját a liszttel és kevés tejjel. A maradék tejet feltesszük főni, amikor forr, beleöntjük a lisztes keveréket, és habverővel, gyors kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni. Amikor kellően kihűlt a krém, összekeverjük a gombával. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a gombás krémbe. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formákat vajjal kikenjük, zsemlemorzsával kiszórjuk Beletöltjük a masszát, és a sütőben 15-20 percen át sütjük. A félretett gombás levet és a tejszínt felforraljuk, és amikor kicsit besűrűsödött, levesszük. A kész felfújtakat a formából kivéve ezzel a mártással tálaljuk.