Új év, új élet, újjászületés

Kevesebbet enni, káros szenvedélyektől mentesen élni, többet sportolni, több időt tölteni szeretteinkkel. Csak egy pár a már sokat hallott újévi fogadalmak közül. Vajon akiknek sikerül mit csinálnak másképp?

Nincsen titok, a megvalósítás alapja az önfegyelem. Az év első hónapja mindig jó indok az újrakezdésre és életünk azon részeinek megváltoztatására, amin javítani szeretnénk. Januárban a fogadalmak és bölcs tanácsok tömkelegével találkozhatunk bármerre is visz az utunk. Ép testben ép lélek. Találd meg önmagad és a lelki békét. Hallgass a megérzéseidre és figyeld a tested jelzéseit. Élj tudatosan! Szeresd önmagad és a világot. Tanácsok, amiket már számtalanszor hallottunk, olvastunk, láttunk. A kérdés csak az: HOGYAN?

Létezik olyan tanítás, ami megmutatja nekünk, hogyan lehet ezeket egy csokorba fonni? A keleti filozófia szerint igen! A hinduizmus, a buddhizmus, vagy más vallások, kultúrák alapja a spiritualitás. Akárcsak a jógiknak. A jóga egy indiai vallási módszer, amit bárki elsajátíthat. Az alapja az önfegyelem. Valójában a tudat átalakítását, illetve a karma és az újjászületés körforgásából való megszabadulás elérését szolgáló technika. A jóga lényege a fegyelmezettség, mind a test, mind az elme vonatkozásában. A jógát művelőket hívják joginak, akiknek az élete nagyon puritán és egyszerű, jelentése pedig Istenben élni, és összhangban lenni környezetünkkel és embertársainkkal. A jóga egyesülés Istennel. Joginak lenni valójában egy életforma, hiszen olyan életmódbeli döntéseket kell hozniuk, amelyek, az egyensúly és a belső béke állapota felé viszik őket. Fő célja az egészséges test, a koncentrált elme és a nyugodt szív létrehozása és ennek a három egységnek a fenntartása. Az ősi tanítás szerint kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát, melyek célja a testi és a szellemi erők felébresztése. Az eredeti jóga mindkettőt jelenti, de elsősorban a szellemi jógát, ahogy a neve is utal rá: összekapcsolódni Istennel. Célja pedig, hogy az ember testének tökéletes urává legyen úgy, hogy az elmét ellenség helyett baráttá tegye. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha legyőzzük az elménket. Aki nem képes felülkerekedni rajta, a legnagyobb ellenségévé válik. A jógikus életmódnak elő kell segítenie a jóga, az igazság és a spirituális ismeretek folytatását. A különböző jóga gyakorlatok az úgynevezett ászanák testünket erősítik meg és segítenek egészségünk megőrzésében. (forrás)

Útmutatás, mantrák, légzés, meditáció

A modern jógában benne van a guru útmutatása, a mantrák ismételgetése, a légzés szabályozása és az elme meditációval történő elcsendesítése. Bánovits Vivianne színésznő évek óta a keleti filozófiák szerint él: naponta meditál, figyel a légzésére és minden nap jógázik. Szerinte a mai rohanó világban ez elengedhetetlen. Amióta eldöntötte, hogy a jógikus életmódot választja, szigorúan a joga szabályai szerint él. Még egy jógaoktatói tanfolyamot is elvégzett, hogy tökéletesítse tudását. Férjével, a szintén színész Orth Péterrel hasonló nézeteket vallanak. Habár Péterhez inkább a buddhizmus áll közelebb, de az tagadhatatlan, hogy mindketten spirituális beállítottságúnak vallják magukat – többek között erről is meséltek AZ ÉV HOTELE műsor forgatásán.AZ ÉV HOTELE című műsor
legújabb epizódjában Orth Péter színész és felesége Bánovits Vivianne színésznő a szállodatesztelő. Ha érdekel hogyan telt Péter és Vivianne hétvégéje, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását az RTL.hu-n. Péter és Vivianne hétvégéje azonban, nem csak az egymásra hangolódásról és a pihenésről szólt, közben két szállodát is kipróbáltak. Az első szálláshely a Thermal Margitsziget Ensana Health Spa Hotel volt, ahol a művészpárnak sikerült régóta dédelgetett vágyukat megvalósítani. Hiszen nemcsak egy különleges testi kényeztetésben vehettek részt, az egészségük megőrzésére is jutott idő.Thermal Margitsziget Ensana Health Spa Hotel, Budapest

Budapest a Közép-Magyarországi régióban Pest-megyében helyezkedik el. A több mint 1,7 millió főt számláló főváros az Európai Unió 9. legnépesebb városa. Budapesten több UNESCO világörökségi helyszín is található, mint a Duna-part látképe, a Budai Várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere. Emellett turisztikailag jelentősek még a város Duna-hídjai is, ami évente mintegy 12 millió külföldi turistát vonz. A fővárosban közel 80 geotermikus forrás található, ezzel a világ legtöbb gyógyfürdővel rendelkező városa címet is magáénak tudhatja. Itt Budapest szívében a csodálatos Margitszigeten a város zajától szinte elszigetelten található az Ensana Thermal Margitsziget Health Spa Hotel. A Duna-partján zöld övezetben elhelyezkedő szálloda nem csak a magyar, a külföldi vendégek számára is igen közkedvelt üdülő területnek számít. Az exkluzív környezetben elhelyezkedő hotel páratlan panorámával rendelkezik. A szabadalmazott gyógyforrásainak, gyógy-, és wellness létesítményeinek, korszerű fitneszközpontjának és a balneoterápia, rehabilitáció és plasztikai sebészet területén szerzett orvosi tapasztalatnak köszönhetően Budapest legkiemelkedőbb gyógyszállodájának számít.
További részletek: https://www.ensanahotels.com/thermal-margaret-island/huPéter és Vivi az Ensana után a szálloda szomszédságában található Grand Margitsziget Ensana Health Spa Hotelben folytatta a szállodatesztelést. A párra itt újabb izgalmak vártak. Nyakukba vették a várost és egy különleges kiállításra látogattak el. A téli szezon leglátogatottabb csodáját élhették át, ahol tényleg minden a fényről és a csillogásról szól. Egy időre visszarepülhettek az időben, és ahogy fogalmaztak: ismét gyereknek érezték magukat a lenyűgöző fényáradatban.Grand Margitsziget Ensana Health Spa Hotel, Budapest

A több mint ötszáz négyzetkilométeren fekvő Budapest, Magyarország fővárosa, az ország legnagyobb területén fekvő telpülése. A történelem során rengeteg népcsoportnak, így a rómaiaknak is otthont adó város már évszázadokkal ezelőtt fontos kereskedelmi központnak számított. A magyarok által létrehozott települést a mongolok a tatárjárás során kifosztották. Az ezerhatszázas évek végén azonban sikerült Habsburg segítséggel visszafoglalni. A kiegyezést követően lett Bécs mellett az Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosa. Épületeit a második világháború megtépázta, azonban nagy részüket sikerült helyreállítani. Budapest ma már híres kereskedelmi, oktató, kulturális és idegenforgalmi központ. Épületei, templomai és szobrai, évről-évre turisták millióit vonzanak. A Grand Hotel Margitsziget Health and SPA a sziget központjában helyezkedik el. A szálloda elegáns, századfordulós építészeti stílusa páratlan látványt nyújt, ahogyan a Dunára és a Margitsziget ősfáira nyíló panorámája is. Az elegáns stílusban berendezett szobák, a kerti terasza, híres Széchenyi étterem is fémjelzi. A felfrissülésre vágyók a szomszédos Health Spa Resort Margitsziget gyógyfürdőjében kényeztethetik magukat, amely saját, ásványokban gazdag gyógyforrásokkal, tágas spa központtal és átfogó gyógykezelésekkel várja a vendégeket. A szálloda étterme a tradicionális konyha mellett új és különleges fogásokkal is várja az idelátogatókat.
További részletek: https://www.ensanahotels.com/grand-margaret-island/huJátssz és nyerj!

Igaz a most bemutatott két szállodára szavazni már nem lehetett, műsor készítői most is, mint ahogyan az előző adásokban is hétről-hétre gondoltak a játékos kedvű nézőkre. Egy versenyen kívüli nyereményjátékkal lepték meg a közönséget, amiben egy kérdésre lehet válaszolni vasárnap délig a műsor hivatalos oldalán.

Már csak pár nap és kiderül, melyik AZ ÉV HOTELE 2022 győztes szálláshelye! AZ ÉV HOTELE 2022. Közönségszavazás döntőjében 10 szálláshely került be, rájuk lehetett szavazni múlt hét vasárnap délig. Magyarország egyetlen televíziós hotelversenyének abszolút győztese AZ ÉV HOTELE fináléban fog kiderülni. A döntőt most vasárnap 11:55-kor nézhetitek meg az RTL-en. Nem csak a győztes szálláshelyért érdemes figyelni a műsort, ugyanis most vasárnap az is kiderül, hogy ki az a szerencsés szavazó, aki megnyeri a fődíjat, ami nem más, mint egy hetes kényeztető pihenés és kikapcsolódás az ÉV HOTELE-ben.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.