Megérkezett A villamos! Rajzpályázatot is hirdettek

A villamosoknak minden korosztályban vannak rajongóik, a kicsiktől a nyugdíjasokig. A most megjelent A villamos - A remíztől a hurokvágányig című kötet minden villamosfan kedvence lesz, kortól függetlenül.

Kovács Tamás György könyve Szinvai Dániel részletgazdag illusztrációival informatív és csodaszép képeskönyv a villamosokról. Kiderül például, hogy ha a világ összes Tatra T3 villamoskocsiját egymás mögé raknánk, körbeérnék a Balatont, és hogy a budapesti 4-6-os villamosvonalon naponta több mint 200 000-en utaznak. A kötetből megtudjuk, hogy a lisszaboni villamoson a vezető egy térben van az utasokkal, és jegyet is kezel, hogy a TW 6000 villamos Hannoverben még zöld, Budapesten már sárga, épp, mint a banán.

Az érdeklődő gyerekek (és felnőttek) megismerhetik a legrégebbi és a legmodernebb villamosokat kívül-belül, benézhetnek egy remízbe, végigkövethetik a villamossínek építését, és megtudhatják, mi történik, ha a villamos balesetet szenved. A könyv izgalmas leírásai és részletes rajzai végigkalauzolják a kötött pálya friss szerelmeseit a villamosok vonalán, és lenyűgözik a régi rajongókat is.

A könyv szerzője, a villamosrajongó és -szakértő Kovács Tamás György mindent tud a fővárosról és a villamosokról, a tudását mégis egyszerűen és érthetően osztja meg a gyerekközönséggel.

A fiatal illusztrátor, Szinvai Dániel grafikái szöveg nélkül is hosszú-hosszú időre le fogják kötni az olvasót, a rengeteg ismerős, vagy épp felfedezésre váró egész oldalas kép végtelen apró böngészni valót rejt. Az izgalmas kötet biztosan évekig ott lesz a kötöttpályás járművek iránt érdeklődők keze ügyében. A könyv 5 éven felülieknek ajánlott.A könyv bemutatója 2023. április 22-én, szombaton 10-12 óra között lesz a Lóvasúton (Budapest, Zugligeti út 64.)

Az ingyenes családi délelőttön a legkisebbtől a legnagyobb villamosrajongóig mindenkinek kínálnak valami izgalmasat. Az egész kicsiket villamosos-térképes játszósarokkal, a kicsit nagyobbakat kézművesfoglalkozással, az egész nagyokat pedig kvízzel, kiállítással és beszélgetéssel várják. Megpróbálnak majd minden villamosos kérdésre választ adni, hiszen a szerző, az illusztrátor és egy villamosvezető is ott lesz, és végigkalauzolja az érdeklődőket a könyv képeiből álló kiállításon. 

Rajzpályázat: Rajzold le álmaid villamosát!

Az elkészült rajzokat a könyvbemutató Facebook eseménye alatt található rajzpályázati bejegyzés alá kell felölteni, az #álmaimvillamosa hashtaggel együtt.

Pályázók köre: Minden villamosrajongó – életkor és jelige megadásával
Beküldési határidő: 2023. 04.15.
Eredményhirdetés a családi délelőttön lesz, a nyertesek közlekedős nyereményeket kapnak a Pagony jóvoltából.