Ilyen az élet egy igazi mozaikcsaládban!

Míg évtizedekkel ezelőtt még egyfajta kuriózum volt, manapság már senki sem rökönyödik meg az olyan családokon, ahol a különböző tagok között nincs közvetlen vérszerinti kapcsolat. Az ilyen családokat hívjuk mozaik- vagy patchwork-családoknak! Hogy mit is jelent ez a fogalom? Röviden olyan családokat, ahol a szülők korábbi házasságukból (esetleg házasságaikból vagy kapcsolataikból) született gyerekeik együtt, egy háztartásban élnek, akár az azóta született közös utódokkal is. Profánabbul fogalmazva: a kapcsolatban élő pár tagjai hozták magukkal a saját "batyujukat", majd együtt viszik azt tovább!

Híres mozaikcsaládok

A showbusiness világában nagyon sok szép példát találhatunk jól működő mozaikcsaládokra. A magyar származású Goldie Hawn és Kurt Russell családja az egyik legjobb példa erre. A férfi egy, a nő pedig két gyermeket hozott magával előző házasságából. Mégis teljesen összecsiszolódtak, a másik gyermekeit is sajátjukként nevelték. Goldie Hawn lánya, a szintén színésznőnek állt gyönyörű Kate Hudson többször is elmondta, hogy apjaként tekint Kurt Russelre.

De említhetnénk a híres soul énekesnőt Diana Ross-t is. Neki 5 gyermeke született három házasságból, majd később összeházasodott egy norvég üzletemberrel, akinek szintén volt már 3 gyermeke. A férje sajnos egy balesetben elhunyt, de Diana azóta is sajátjaiként szereti az azóta már felnőtt fogadott gyermekeit.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ms Ross ✨ (@dianaross)De a sor még nagyon hosszú: Lisa Bonet és Jason Momoa, Dwayne Johnson és Dany Garcia, Bruce Willis és Emma Hemming…

Király Peti családja is összecsiszolódott

Az Éjjel Nappal Budapest egykori főszereplője szintén ilyen családban él. A férfi 5 évvel ezelőtt ismerkedett meg Annával, akinek akkor már volt két gyermeke előző házasságából. De Peti is apuka volt már akkor is, korábbi kapcsolatából született lánya nemrég már 18 éves múlt. Aztán melléjük érkezett meg a lassan hároméves kis vasgyúró Dante, Peti és Anna közös fia. Szóval náluk valódi kihívás egy vasárnapi ebéd is, ha éppen mindenki otthon van…

Éppen ezért Anna és Peti vágyott már egy olyan hétvégére, ahol csak ketten lehetnek és kicsit kikapcsolódhatnak!

Így kapóra jött számukra AZ ÉV HOTELE felkérése, hogy legyenek ők az idei évad egyik adásának tesztelői! A megkeresésre örömmel mondtak igent!AZ ÉV HOTELE szereplői két alföldi régióba sorolt szálláshelyet teszteltek le!

Bagolyvár, Inárcs

A szálláshely az M5-ös autópálya közelében, az Inárcsra vezető autóút mellett található. Budapesttől csupán 15 percre, az autópálya 34-es kilométerkövénél található. A kezdettől fogva családi tulajdonú és üzemeltetésű szálláshely 1999 óta működik itt. A szálláshely szobái bővített kontinentális reggelivel, vagy félpanzióval is foglalhatók. A wellness-részlegben élményelemekkel felszerelt medence, a kertben szezonálisan nyitva tartó külső medence, valamint finn- és infra szauna várja az ide látogató vendégeket. A szépen gondozott kerttel körülölelt Bagolyvár régóta kedvelt esküvői helyszín is, melyek lebonyolításához egy kisebb kápolna is rendelkezésre áll. A kikapcsolódást bérelhető bringó, csocsó, pókerasztal, billiárd, teniszpálya és a gyermekekre is gondolva, egy állatsimogató is segíti. A Bagolyvár Étterem többször is elnyerte a Magyar Gasztronómiai Szövetség legmagasabb elismerő kitüntetését, a Védnöki Táblát. Az étterem elsősorban a hagyományos magyar konyha fogásait kínálja.További információ: https://bagolyvarinarcs.hu/

Anna és Péter egy másik szálláshelyet is teszteltek hétvégjük során, méghozzá egy igazán különleges fekvésűt, Szigetszentmártonban.

Mártoni Resort, Szigetszentmárton

A Mártoni Resort egy négycsillagos színvonalú, családias léptékű - csupán 22 szobával rendelkező szállás a Ráckevei-Soroksári Duna partján, Szigetszentmártonban. A fővárostól délre 40, Ráckevétől pedig 9 kilométerre északra található, így kiváló kiindulópont lehet azoknak, akik a Csepel-sziget déli felét szeretnék felfedezni. Folyóparti elhelyezkedése miatt azok számára is remek választás, akik horgászni szeretnének. A szállás közvetlen szomszédságában található a szigetszentmártoni szabadstrand, ahol fürdeni és SUP-ozni is lehet. A szálláshely szobái stílusosan berendezettek, többségükből a Dunára nyílik panoráma. Standard felszereltségű, valamint családi, superior, deluxe szoba, sőt egy extra panorámás nászutas lakosztály is van. A Mártoni Resort wellness-részlegében két jacuzzi, egy szauna és egy merülő medence is található. A resort alsó szintjén egy buli- és egy gamer-szoba is kialakításra került. Az elsősorban magyaros fogásokat kínáló étteremből szintén a Dunára nyílik kilátás. A resort kiváló helyszíne lehet esküvőknek és más családi rendezvényeknek is.További információ: https://martonicsarda.hu/

Szavazz és nyerj egy szállodai utalványt!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig szavazhatsz a műsorban bemutatott szállodák valamelyikére. Ugyanis, aki szavaz, az nyerhet egy utalványt abba a szállodába, ahová voksát leadta. Idén is minden szavazat számít, ugyanis ez egy verseny, ahol Te döntheted el, hogy melyik szálláshely legyen az adott régió nyertese, majd végül AZ ÉV HOTELE.

Jövő héten folytatódik a verseny az Alföld régióban.

Az ÉV HOTELE következő adásában meg egyszer megmutatjuk azokat a szálláshelyeket, melyek az alföldi régióból vesznek részt az idei versenyben! Ha szeretnéd eldönteni, hogy ebből a térségből melyik legyen a régió legjobbja, akkor mindenképpen nézd meg az adást vasárnap, az RTL műsorán!Melyik legyen AZ ÉV HOTELE?

Az RTL műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni.AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.