Hova utazzunk 2024-ben? A legjobb európai úticélok

Érdemes már most elkezdeni a tervezgetést, hol töltsük a jövő évi szabadságunkat. Karácsonyi ajándéknak is tökéletes egy jó időben jó helyre lefoglalt nyaralás. Íme, 5 kiváló úticél, amiket megéri felkeresni!

1. Gaudí mester remekművei: Barcelona

Barcelona vibráló város, amely ötvözi a művészetet és a történelmet. A Gaudí által tervezett Sagrada Familia és a Güell park olyan ikonikus helyek, amelyek lenyűgözik az utazókat. És akkor még nem beszéltünk a meseszép tengerparti sétányokról, a katalán konyháról és a vérpezsdítő szórakozási lehetőségekről… Barcelonát látni és érezni kell!2. Közép-Európa ékszerdoboza: Prága

Prága a legszebb európai városok közé tartozik, de az esztétikai élményen túl is számtalan titkot rejteget.Helyek és nevezetességek, amelyeket érdemes felkeresned, ha Csehország fővárosában jársz – a Hradzsinon, a Károly-hídon meg az Orlojon túl. Prága a legszebb európai városok közé tartozik, de az esztétikai élményen túl is számtalan titkot rejteget.

3. Kelet és Nyugat határán: Isztambul

Isztambul lenyűgöző város, gazdag történelmi örökséggel (Bizánc! Konstantinápoly!) és lenyűgöző építészettel. Topkapi-palota, Hagia Sophia, Kék mecset és a végeláthatatlan bazár – ezek a helyek még a legtapasztaltabb utazót is elvarázsolják.A Boszporusz hídja pedig kiváló kilátást nyújt a város mindkét oldalára, az európaira és az ázsiaira egyaránt.

4. A dél-olasz Manófalva: Alberobello

Puglia régió Dél-Olaszország legszebb része, az Adriai- és a Jón-tenger partján. Szinte minden pugliai település egy kis ékszerdoboz, kirándulásra és nyaralásra is tökéletes ez a vidék. De az összes itteni városka közül is kiemelkedik Alberobello, amihez hasonló sincs sehol máshol a világon. Ez a città dei trulli, azaz a trullók városa. A trullók a tradicionális kúpos tetejű kőkunyhók, amelyekből egész negyedek épültek – olyan, mintha egy igazi mesevilágba csöppentél volna!


5. A Baltikum egyik csodája: Riga

Lettország fővárosa egyszerre fiatalos és őrzi a múltat, emberi léptékű hely, ami megszabadult a nyomasztó szovjet szellemtől.A hatszázezer lakosú egykori hanzaváros ma lüktető és izgalmas arcát mutatja az ide látogatónak, minden sarkon más meglepetés vár. A várost 1201-ben alapították, történelmi központja az UNESCO Világörökség része. Riga 2014-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Nézd meg a 10 legjobb és legérdekesebb látnivalót Rigában!