A kínai szerencsepénzek titkai

2024. február 10. a kínai holdújév napja, ma kezdődik a Sárkány éve. Ismerkedjünk meg ez alkalomból a szerencsét és gazdagságot hozó kínai érmékkel!

A kínai szerencsepénzek jelképek. Nem attól van gazdagságot hozó hatásuk, mert ők maguk valamiféle különleges mágiát tartalmaznának, hanem a szimbolikájuk érdekes.

Az érme kör alakja az eget jelképezi, illetve a világmindenséget. Az érméken levő négyszögletes lyuk a Földet, a "világ négy sarkát", az égtájakat szimbolizálja. Az érmére írt írásjegyek a szerencsét, de egyben az emberiséget, az írástudók, a tudás és a bölcsesség értékét, vagyis az ember kultúráját is jelképezik.

A pénzérmék az Ég, a Föld és az Ember tökéletes harmóniájának megvalósulását fejezik ki. Jellemző, hogy egyet, hármat, ötöt, hetet, kilencet kötnek egy piros zsineggel, vagy piros szalaggal egy csokorba. Ennek az az oka, hogy odakötözik a pénzt magukhoz, tehát a bőséget ahhoz a helyhez, ahol ez a szerencseszimbólum elhelyezkedik.Kör alakban vagy hosszú függők formájában készülnek ezek a kis talizmánok. A kínai feng shui szokásrendszerében benne van, hogy ezeket felkötik valahová, hogy csábosan billegjenek, kínálgassák magukat, vagyis a többi vagyon, a többi pénz oda gyülekezzen, ahol a szerencsepénz, "pénzmágnes" van.

Az érmék anyaga eredetileg réz. A réz maga is spirituális fém, az arany és az ezüst mellett. Sárga és vörös is van belőle, és rézedényben például nem poshad a víz, kevésbé romlik az étel. Ha viszont túl sok jutna a szervezetünkbe, mérgezést okoz!

A pénzérmék tulajdonsága, hogy nem érzik jól magukat, ha páratlanul vannak, ezért a párjukat keresik, vonzzák, így ezekbe a kis pénzfüggőkbe mindig páratlan számú érme kerül, hogy ezzel is még jobban bevonzzák a bőséget, a gazdagságot és persze a jó szerencsét.

A kínaiak igyekeznek magukhoz képest gazdagabb, jómódú ember szerencsepénzét kifüggeszteni, mivel ez azt sugallja, hogy ők maguk is részesülnek a jómódból.

A kis szerencsepénz egészen addig üres babona csak, míg meg nem értjük a valódi jelentőségét: mindig, mikor rápillantunk, eszünkbe jut, hogy tegyünk valamit pénzügyi céljainkért.

Elvégre… itt a Sárkány éve!

Ha szeretnél többet megtudni a kínai térrendezésről, a feng shui-ról, szeretettel ajánljuk neked Halász Alexandra könyvét.
IDE KATTINTS ÉRTE!