Bátorság vagy okos döntés online kanapét vásárolni?

Az elmúlt években a webáruházak népszerűsége óriási növekedésnek indult. Legyen szó műszaki cikkek, ruhák vagy éppen bútorok rendeléséről, online már bármit kényelmesen beszerezhetünk. Mi a helyzet akkor, ha kanapét szeretnénk vásárolni a netről? Érdemes kipróbálás nélkül megrendelni, vagy inkább csak személyes megtekintés után ajánlott megvenni? Alábbi cikkünkben ennek a kérdésnek járunk utána!

Az online kanapévásárlás előnyei

Kényelmesen rendelhetünk


Online bárhonnan és bármikor böngészhetünk, így akár otthonról is megrendelhetjük a kiszemelt bútordarabot. Nem kell hosszasan utazgatnunk és ingáznunk a különböző bútorboltok között, aminek köszönhetően időt, energiát és még pénzt is spórolunk. Ez egy fontos szempont, különösen akkor, ha idő szűkében vagyunk, vagy egyszerűen csak jobban esne kényelmesen, néhány kattintással elintézni a rendelést.

Hatalmas választék áll rendelkezésünkre

A webáruházakban akár több száz vagy ezer kanapé közül is választhatunk, így biztosan megtaláljuk majd az otthonunkhoz és ízlésünkhöz tökéletesen illő darabot. A pontosabb keresés érdekében pillanatok alatt szűkíthetjük a kört, és a szűrők segítségével beállíthatjuk, hogy 2 vagy 3 személyes kanapékat, L-alakú típusokat vagy bőrből készült darabokat szeretnénk-e látni.

Akár kanapék, éjjeliszekrények vagy székek közül tervezünk válogatni, online garantáltan nem lesz hiányérzetünk a széles körű választékot tekintve. A webáruházak választéka pedig még a legnagyobb fizikai boltokkal is felveszi a versenyt, ráadásul sokkal könnyebb végiggörgetni a kínálatot, mint az üzletek hatalmas tereit besétálni.

Könnyedén összehasonlíthatjuk az árakat

Így biztosan nem egy túlárazott kanapé kerül majd a virtuális kosarunkba
, hiszen az árösszehasonlító weboldalakon azonnal megtaláljuk a legkedvezőbb ajánlatot. Ezzel szemben a személyes vásárlás során lehet, hogy el kell mennünk a másik bútorboltba az ottani árak megismeréséhez. Ráadásul online kisebb nyomást helyeznek ránk a cégek, ugyanis nem találkozunk rámenős értékesítőkkel, így sokkal megfontoltabb és kifizetődőbb döntést hozhatunk.

Számos kedvezmény vár ránk

Online rengeteg kuponakcióra lecsaphatunk, gyakran pedig még a regisztráció és a hírlevélre való feliratkozás után is extra kedvezményt kapunk
a webáruházaktól. Ezeket a lehetőségeket mindenképp érdemes kihasználni, hiszen jelentős összeget takaríthatunk meg, amiből akár újabb bútorokat vehetünk, vagy félre is tehetjük. A böngészést célszerű a webáruházak főoldalán elkezdeni, ahol biztosan megtaláljuk a legújabb akciókat.

Az online aukciók egyre népszerűbbek!

Bizonyos termékekre akár licitálhatunk is, így többek között kanapékat, székeket, asztalokat és további bútorokat is a piaci ár alatt vásárolhatunk meg. Szerencsére már egyre több népszerű webáruházban is találhatunk aukciókat, így megbízható cégektől vehetünk vadonatúj bútorokat.Nem kell a szállítással bajlódnunk

A kanapé szállítása kifejezetten macerás feladat, pláne akkor, ha a szállításhoz kisteherautót kell bérelnünk. Online rendeléssel viszont egészen az ajtónkig hozzák a bútorokat, a biztonságos és sérülésmentes házhoz szállítás pedig garantált. Így a kanapé hosszas cipelésével járó nehézségeket is elfelejthetjük, ránk pedig már csak a bútor nyújtotta kényelem élvezete vár.

Mi szólhat a személyes vásárlás mellett?


Kipróbálhatjuk a kanapék kényelmét


Habár a webáruházakban minden kanapéról több nagy felbontású képet és részletes leírást is találunk, de kipróbálni csak személyesen tudjuk a bútorokat. Azonban ha már tudjuk, hogy a bőrből, a műbőrből vagy éppen a szövetből készült bútorok kényelmesek számunkra, akkor az online vásárlásba is bátran belevághatunk.

Mire figyeljünk, ha a netről rendelünk?

Mielőtt kanapét rendelnénk, először is mérjük le pontosan a rendelkezésre álló hely nagyságát.
Ha már pontosan tudjuk, hogy mekkora kanapé férne el a nappaliban, ellenőrizzük a termékoldalon az adott bútor méreteit. Amennyiben a méret belefér, akkor már csak a gyors rendelés marad hátra.

Ha pedig bármilyen extra információt szeretnénk kapni a bútorral kapcsolatban, bátran tegyük fel kérdéseinket a webáruházak chat botjainak vagy ügyfélszolgálatos munkatársainak. Így rendelés előtt már minden fontos információ a birtokunkban lesz, aminek köszönhetően biztosan nem fogunk mellélőni az online vásárlással.

Az online kanapévásárlás nem rejt kockázatokat, ha előtte pontosan felmérjük a bútorral kapcsolatos igényeinket. A legfontosabb, hogy rendelés előtt ellenőrizzük a kanapé méretét, hogy biztosan elférjen a szobában. Ha kényelmesen szeretnénk vásárolni, illetve időt és energiát spórolnánk a fizikai üzletekbe való ellátogatás helyett, akkor rendeljünk bátran kanapét a netről!