Miért érdemes pénzügyi és gazdasági karrierben gondolkodni manapság?

Ha régen katonának ment mindenki, akkor ma informatikusnak, jogásznak, közgazdásznak. A pénzügyi pálya pedig igencsak vonzó napjainkban. Ennek oka, hogy a gazdasági élet jobban pörög, mint valaha, számos pozíció érhető el kis- és nagyobb vállalatoknál is. Ráadásul a specializációk lehetősége is széleskörű - legyen szó például pénzügyről, számvitelről vagy kontrollingról.

Nemcsak a fővárosban, vidéken is sok a munkalehetőség

Az ember először persze a felhőkarcolókra, a nagy multinacionális cégekre és pozíciókra gondol, amikor a pénzügyi és gazdasági világban való elhelyezkedésről van szó. Nagyot nem is téved, kivéve akkor, ha nem gondol az egyéb lehetőségekre.

Példának okáért nézzük meg Eger városát és környékét. Egy város, ami napjaink egyik legfelkapottabb turisztikai területe – többek között történelmi mivolta, a vár miatt is persze. De a szép sétálóutcák, a karácsonyi vásár meghitt hangulata mind-mind idetartoznak még. Na és persze az az óriási potenciál, ami a mezőgazdaságban is van. Szó mi szó, nemcsak a turisták, hanem cégek és vállalatok szívesen jönnek erre, ami a munkalehetőségeket is szépen megdobja!

Pénzügyi, számviteli, kontrolling állások után érdeklődsz Eger környékén? Nézz körül a https://egerallas.hu/allasok/penzugy-szamvitel-kontrolling linkre kattintva! Ne felejtsd el: egyéb gazdasági munkákat is találhatsz az EgerAllas.hu oldalán.Melyik pályák a legkifizetődőbbek?

A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Az biztos, hogy azoknak a könyvelőknek és számviteli szakembereknek, akik értenek ahhoz, amit csinálnak, betonbiztos a helyük. Jól keresni persze leginkább a nagyobb vállalatoknál lehet, de állhat az ember akár privátbankárnak vagy tőzsdeügynöknek, brókernek is, ahol a határ a csillagos ég.

Országos szinten is sok tehát a lehetőség, de még több azoknak, akik mobilisak vagy nyelvet, nyelveket is beszélnek. Nem feltétlenül a külföldi munkavállalás miatt, hanem mert számos nemzetközi cég is jön be Magyarországra, ahol igencsak jól jön az angol vagy például a német nyelvtudás.

Fejlődési és előrelépési lehetőségek

Ami még kecsegtető a gazdasági pályán, hogy mindig lehet tanulni – és kell is. Az ember pedig szinte bármilyen területre specializálódhat tetszés és érdeklődés szerint. A különböző képzések és tanfolyamok is segítenek a karrierlehetőségek kiszélesítésében.

Ne felejtsük el, hogy Eger városában színvonalas közgazdász képzések is találhatóak – akár egyetemi szinten is. Ráadásul már akár felsőoktatási szakképzési szinttől is tanulhatunk az intézményben, amivel igencsak hasznos gyakorlatot szerezhetünk és “röppályára” állíthatjuk magunkat a pénzügyi-gazdasági világban.