Csökkentse a stresszt a Forever Living Products segítségével

A tudósok hosszas megfigyeléseik alapján megállapították, hogy az a súlygyarapodás, amit a stresszes időszakokban elszenvedünk, nem annyira a táplálkozásunknak, hanem inkább a stressznek köszönhető. Ezért valószínűleg a három fő stressz hormon a felelős. A szteoridok, mint a kortizol, adrenalin és a norepinephrine.

A tudósok hosszas megfigyeléseik alapján megállapították, hogy az a súlygyarapodás, amit a stresszes időszakokban elszenvedünk, nem annyira a táplálkozásunknak, hanem inkább a stressznek köszönhető. Ezért valószínűleg a három fő stressz hormon a felelős. A szteoridok, mint a kortizol, adrenalin és a norepinephrine.

A súlygyarapodás egyik felelőse
Mindegyikünk életében vannak olyan helyzetek, amikre fel kell készülni, amiken túl kell esni. Ezek gyakran felérnek egy túléléssel. A stressz hormonokra szükségünk van gyors energianyeréskor, például, ha az életünk veszélybe kerül a szívünk hevesebben ver, az agyunk lüktet és a testünk magasabb hőfokozatra kapcsol. Fizikálisan ezek a hormonok akcióra hívnak bennünket nagy oktánú zsír és gyorségésű glükóz energiára váltásával testünk zsírkészletéből, így szívünk akcióba lendül.

A Marylandy Orvosi Egyetem egyik tudósa, Pamela M. Peeke segédprofesszor szerint a tudósok rájöttek arra, hogy a stressz inkább az altesti és nem a bőr alatti felszíni zsírtároláshoz járul hozzá. Miért vezet az izgalom és a depresszió az altesti zsírnövekedéshez? A stressz felkészíti a testet a több zsír tárolására. Az sem kérdéses, hogy a kortizol növeli az egy helyre történő zsírlerakódást, a lehető legrosszabb helyre, a hasra. A tanulmányok azt is kimutatták, hogy az altesti sejteknek több receptoruk van a kortizol és más stressz hormonok számára, mint a felületi sejteknek máshol. Peeke azt feltételezi, hogy amikor a test stressztől szenved a vérben lévő extra kortizol hozzákapcsolódik ezekhez a receptorokhoz, ezáltal felnyitva a sejteket, mint egy kulcs a zárban és így gyűlik fel több zsír.

Támadás az immunrendszerünk ellen
Talán még veszélyesebb az, amit a stressz művel az immunrendszerünkkel. Dr. Robert Sapolsky, a Stanford Egyetem ideggyógyász professzora azt állítja, hogy rengeteg tény igazolja azt, hogy a stressz okozta betegségek főleg amiatt alakulnak ki, hogy olyan gyakran aktiváljuk a fiziológiai rendszerünket, válaszként az akut fizikai vészhelyzetekre. Sajnos ez gyakran hónapokon át tartó folyamatként is előfordul. Az influenza és a vírusok főleg azoknál tanyáznak, akiknek a stressztől kifáradt a szervezete, akik sok emberrel találkoznak és érintkeznek. Bizonyára észrevették már, hogy könnyebben legyőzi önöket az influenza és betegszenek meg, fáradnak ki, kapnak el különböző fertőzéseket és ezekből nehezebben gyógyulnak fel akkor, amikor stresszesek. Bruce McEwen a New York-i Rockefeller ideg-endikronológiai laboratórium vezető professzora szerint ezek a jelenségek azért vannak, mert a stressz elnyom néhány fontos hormont, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. A stresszről szóló litániát a végtelenségig lehetne sorolni, de fontosabb arról szólni, hogy mit is tudunk tenni manapság azért, hogy kivédjük ezeket a negatívan befolyásoló hatásokat?

Az "Anti-stressz Csodaterv"
- Aludjon eleget! Az elégnél még egy kicsit többet is. Az legyen a cél, hogy minden nap éjfél előtt ágyba kerüljön.
- Legalább háromszor tornásszon egy héten! Ne kételkedjen abban, hogy lesz-e rá ideje. Szánjon 30 percet önmagára! Meglátja a nap többi részében még többet fog tudni teljesíteni. A torna nagyon segíti a zsírégető mechanizmust az optimumon tartani, segít a bőrnek abban, hogy szép legyen, valamint, hogy nyugodt maradjon.
- Legalább hat pohár vizet igyon naponta. Vigyen magával, ha hosszabb úton van, akkor is.

Amennyiben a fentiek meglétével segítek a testemnek az optimális állapot fenntartásában, akkor az alábbi termékek lehetnek még a segítségére:
A-Beta Care, Propolis, Absorbent C, Garlic-Thyme és a többi LifeStyle termék a Forever Living Products -tól. Az energia szintet fenn lehet tartani a Pollen-nel, a Fields of Green-nel, és azáltal hogy reggelente megiszik egy nagy adag Forever Liteal-t. Az agy karbantartásához Forever Ginko Pluszt és Rolyal Jelly-t használjon. Meg kell gátolni, hogy a teste zsírtartó mechanizmust építsen fel. A zsírégetéshez Forever Garcinia Plussz-t és Aloe Blossom Herbal Tea-t használok. Sok zöldséget és gyümölcsöt egyen mindezeken felül. Tervezzen előre, és foglalkozzon bőrének karbantartásával is. Ehhez az Aloe Fleur Jouvence-t használjon. Napi pihenése során használjon a "My Time" Arome Therapy kollekcióból. Mindezeken túl minél kevesebbet izguljon és nevessen sokat.

www.flpaloe.harmonia.hu